Miskolc

2019.10.10. 18:30

Hétköznapi hősök: átadtuk a díjakat versenyünk idei négy győztesének

Négy kategóriában hirdetett versenyt lapunk, a díjkiosztót múlt pénteken tartottuk.

Detzky Anna

Fotó: Ádám János

Idén négy kategóriában – egészségügyi dolgozó, önkéntes, pedagógus és egyéb kategória – kerestünk immár második alkalommal hétköznapi hősöket: azokat az embereket, csoportokat és szervezeteket megyénkben, akik csendben, a színfalak mögött végzik munkájukat másokért. Olvasóinkat kértük a jelölésre, majd egy második fordulóban már olvasóink szavazatai döntöttek arról, hogy 2019-ben kik kapják a megtisztelő címeket.

 

A díjazottak: Domoszlai Tamás mentőápoló egészségügyi dolgozó kategóriában, Maier Reimond encsi tánctanár pedagógus kategóriában, Zaveczki Tibor, A kívánság nevű videóblog megálmodója önkéntes kategóriában, az Újkazinci Baráti Kör pedig egyéb kategóriában nyert.

A győzteseket Uri Mariann, lapunk, az Észak-Magyarország és hírportálunk, a Borsod Online főszerkesztője köszöntötte múlt pénteken, a Miskolci Vigadóban megtartott ünnepségen.

Köztünk élnek

„A hétköznapi hősök verseny új kezdeményezés lapcsoportunk életében. Olyan embereket szeretnénk bemutatni olvasóinknak, akik méltók arra, hogy munkájuknál, magánéletüknél és a dolgokhoz való sajátos hozzáállásuknál fogva minél nagyobb körben megismerjék őket. Célunk, hogy ne csak azokat lássák az olvasók, akiket időről időre felkap a média és gyakrabban kerülnek rivaldafénybe, hanem olyanokat is, akik szűkebb körben végzik a tevékenységüket, de nagyon fontos, amit tesznek. Második alkalommal szerveztük meg a versenyt, idén csak négy kategóriát hirdettünk, részben megtartva a tavalyiakat, részben pedig átalakítva. Minden területen három-három szerkesztőségi jelöltet indítottunk, a többieket pedig olvasóink jelölték. Olyan díjakat választottunk számukra, amelyek kapcsolódnak megyénkhez, például a Hollóházi Porcelángyár vázáját vagy egy wellnesshétvégét. A hétköznapi hősök köztünk élnek, ők a szomszédaink, barátaink, lakótársaink, munkatársaink, akik példával járnak előttünk. Több kategóriában nagyon éles volt a küzdelem, és az utolsó pillanatban dőlt el, hogy ki kapja a legtöbb szavazatot” – foglalta össze a főszerkesztő.

Szeretettel dolgoznak

Ezt követően a győztesek a versenyhez fűződő érzéseikről szóltak.

Domoszlai Tamás
Fotó: Ádám János

„A jelölés váratlanul ért, a mai napig nem tudom, hogy ki javasolt. Köszönöm, hogy részt vehettem a versenyen és ennyi nagyszerű embert megismerhettem. Ma négyen nyertünk, holnap szerintem ugyanígy négy embernek ki lehetne osztani ezeket az ajándékokat. Nagyon örülök, és mindenkinek eredményes munkát kívánok a továbbiakban. Holnap reggel felkel a nap, és dolgozunk tovább, hogy egy szebb világot tudjunk létrehozni” – mondta Domoszlai Tamás, az egészségügyi kategória nyertese.

Maier Reimond
Fotó: Ádám János

„Örülök neki, hogy az Észak-Magyarország az egyszerű emberekkel is foglalkozik. Magamról annyit, hogy nagyon-nagyon szerencsés ember vagyok, mert folyton jó gyerekekhez, jó családokhoz és kedves kollégákhoz vezetett az élet. Ennél több szerintem nem kell, mert nagyon szeretem, amit csinálok. Azt kívánom mindenkinek, hogy szeresse a munkáját, mert akkor boldog ember lesz” – tette hozzá Maier Reimond, a győztes pedagógus, aki az encsi Szent László Katolikus Általános Iskola és AMI tanára.

Videókkal segítenek

Harmadikként az önkéntes és egyéb kategória nyertesét hallgathattuk meg.

Zaveczki Tibor
Fotó: Ádám János

„Nagyon meg vagyok hatódva, és örülök ennek a díjnak. Több mint egy éve hoztuk létre a párommal, Szűcs Viviennel A kívánság nevű videóblogot. Azt gondoltuk, hogy tényleg segíthet megvalósítani a beteg gyerekek álmait. Sok visszajelzést kaptunk orvosoktól, szülőktől. Talán a legismertebb videónk nyáron került az internetre, amit már 3 millió ember látott. Magánemberekként indítottuk a kezdeményezést, és azon vagyunk, hogy minél több gyermeknek és családnak tudjunk segíteni. Borzasztó és tragikus sorsok vannak, viszont látjuk, hogy amit csinálunk, annak van értelme, és szeretik az emberek” – osztotta meg gondolatait Zaveczki Tibor.

Küzdeni akarásuk a példa

Az Újkazinci Baráti Kör tagjai 65 és 80 év közötti, többségében mozgásában korlátozott emberek, de akadnak közöttük fogyatékkal élők és kerekesszékesek is. Fontos érték számukra a figyelmesség, rendezvényeken keresztül szeretnék felhívni a figyelmet az esélyegyenlőségre és a társadalmi problémákra – hangzott el.

Kálmán Vilmosné
Fotó: Ádám János

„Úgy gondolom, hogy nagyon nagy megtiszteltetés a jelöltek között, hogy mi lettünk a díj nyertesei. Valóban van a csoportunkban kerekesszékes, aki úgy doktorált, hogy a szülei jártak be az órákra, és a lábával kezelte az egeret. Mi tudjuk, hogy ez milyen megpróbáltatás, és azt hiszem, hogy ettől a díjtól jobb elismerés nekünk nem kell” – zárta a sort Kálmán Jánosné Katalin elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában