héti káposztafesztivál

2019.10.12. 07:30

Főztek, sütöttek és jót mulattak Hétben

Az idei káposztafesztiválra meghirdetett főzőversenyen összesen húsz csapat mérte össze a tudását.

Marosréti Ervin

Fellépők a fesztiválon

Forrás: ÉM

A sajóvelezdi mellett a héti káposzta is legendás. A két településről egykoron nemcsak a környéket, hanem az egész régiót ellátták nyers káposztával és savanyúsággal. A gazdálkodással most is foglalkoznak a családi házaknál, de a régi időket az újonnan elindított fesztivállal is igyekeztek visszahozni. A Héti-­tó partjától jobb helyszín ehhez nem is kellett, ahol a falu lakossága és a meghívott vendégek egész nap szórakoztak. Káposztás ételek készültek a főzőversenyen, amely komoly mezőnyt vonultatott fel.

Kemencében, üstben

– A megnyitó után kezdődött a gasztrocsata, amelyen nem kevesebb mint húsz csapat mérte össze az erejét – tette hozzá Bende György, Hét község polgármestere. – Ez minden várakozásunkat felülmúlta, ráadásul nagyon finom ételek készültek, mindenki komolyan készült a versenyre. Emellett azonban hagyományos népi, gasztronómiai kóstolóval kedveskedtünk a vendégek számára. Kemencében sült, üstben főtt finomságokkal ismerkedhettek meg a látogatók.

A héti káposztafesztiválon a kulináris élmények mellett a környék kulturális értékeit is bemutatták, a népi tradíciókat őrző műhelyek termékeit is kiállították.

A nap második felében a helyi amatőr művészeti csoportok szórakoztatták a megjelent több száz fős közönséget. Fellépett a Sajómenti Civilek Egyesülete, a putnoki Sideways Tánccsoport, valamint a Blues Ranch együttes is. Sztárvendégként Hétbe érkezett Pap Rita és Bodnár Attila, valamint az ország Kató nénije, Ihos József is. Az est teljes egészében a mulatós és a könnyűzenéé volt. A Muzsika TV-n is látható Nyerges Péter „Pietro”, valamint Szarvas József „Josh” csendített fel népszerű slágereket, a fesztivált pedig DJ Bazso retró bulija zárta a Héti-­tó partján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában