Cigánd

2019.10.21. 19:00

Fesztivál a bajnokkal

Tizennegyedik alkalommal szervezték meg Cigándon a Bélesfesztivált.

Bélesfesztivál

A bélesfesztiválok között az idei immár a tizennegyedik volt Cigándon, amely a Bodrogközi Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Szolgáltató Központ idősek klubjainak találkozója is volt egyben. A rendezvénynek hagyományosan a Bodrogközi Múzeumporta adott otthont.

Olimpiai bajnokkal

Az ünnepségen részt vett dr. Hegedűs Csaba olimpiai bajnok, dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő, Stumpf Attila, a Cigándi Járási Hivatal hivatalvezetője, Oláh Krisztián, Cigánd polgármestere, dr. Szepesy Márk jegyző, Nagy Józsefné, a Bodrogközi Múzeumpora vezetője, Dakos Jánosné, a Szociális Szolgáltató Központ vezetője, a Bodrogköz polgármesterei, a város képviselő-testületének tagjai és a képviselőjelöltek.

A fesztivál programja a református templomban kezdődött: az ünnepi istentiszteleten az 50, 60 és 70 évvel ezelőtt konfirmáltak erősítették meg fogadalmukat.

A múzeumportára visszatérve polgármester úr, országgyűlési képviselő úr és dr. Hegedűs Csaba olimpiai, világ- és Európa-bajnok birkózó, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja köszöntötték a rendezvényre kilátogatókat.

A köszöntők után a Cigándi Tündérkert Óvoda gyermekei kedveskedtek egy rövid műsorral, majd az új múzeumi kiállítóépület alapkövét helyezték el. Az új kiállítóépület a Sőregi-ház mögött épül, és 200 négyzetméteren kívánja bemutatni az ’50-70-es évek vidéki Magyarországát. Az épületet egy cigándi székhelyű vállalkozás építi.

Ezt követően a Hajdúsámsoni Öltögetők Klubjának Hímzés – hagyomány – örökség című vándorkiállítását nyitotta meg Hubert Erzsébet, a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület elnöke. A kiállítás a Sőregi-ház pincéjében tekinthető meg.

A kulturális műsort a Csárdás Citerazenekar és Asszonykórus nyitotta meg, ezt követően a BTKT Szociális Szolgáltató Központ idősek klubjai (Tiszacsermely, Tiszakarád, Alsóberecki, Felsőberecki, Pácin, Karos, Karcsa, Zemplénagárd, Ricse, Kisrozvágy, Nagyrozvágy, Bodroghalom, Semjén, Dámóc, Cigánd) és a Sarkantyús Néptáncegyüttes szórakoztatta a vendégeket.

A színpadi program végén Dakos Jánosné intézményvezető, Szilvásiné Bernát Judit vezetőhelyettes és Oláh Krisztián polgármester a kistérségben élő legidősebb női és férfi klubtagnak adott át egy-egy ajándékkosarat.

A délután folyamán két sztárvendég, Márió, a harmonikás, valamint Bokor János magyarnóta-énekes emelte a rendezvény fényét. Előadásukat hatalmas tapssal jutalmazta a publikum.

A fesztivál ideje alatt a Sárospataki Utánpótlás-nevelő Sportiskola munkatársainak közreműködésével számos sportot (darts, kerékpár, asztalitenisz, tollaslabda) lehetett kipróbálni a múzeumporta előtt; bent az udvaron a cigándi apróbélesen túl különböző ízesítésű béleseket, lapcsánkákat és lángosokat kínáltak.

Köszönik a közreműködést

A rendezvényen a Cigándi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai egészségügyi szűréssel és életmódtanácsokkal látták el az érdeklődőket.

A szervezők minden közreműködőnek köszönik a rendezvényen való részvételt, nélkülük nem lehetett volna ilyen sikeres a fesztivál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában