Önkormányzati választás 2019

2019.10.19. 11:30

„Dolgozzunk együtt!”

Veres Pál, Miskolc új polgármestere első munkanapján azt mondta a hivatal vezetőinek: nem kell félni.

Hegyi Erika

Veres Pál, Miskolc megyei jogú város polgármestere

Fotó: Bujdos Tibor

Polgármesterként pénteken töltötte első munkanapját a miskolci városházán Veres Pál. Mint ismeretes, a vasárnapi önkormányzati választáson neki szavaztak bizalmat a megyeszékhely lakói, és mivel tegnapra a helyi választási bizottság döntése jogerőre emelkedett, az új polgármester elkezdhette munkáját a hivatalban. Már a délelőttje is mozgalmas volt.

Nevetve mesélte, hogy reggel megszokásból a Calypso mögötti parkolóban állt meg a kocsijával, és a parkolási díjat is kifizette.

Zökkenőmentesen

– Fontosabbnak tartottam, hogy elsőként a hivatal főosztályvezetőivel és osztályvezetőivel találkozzam, minthogy elhelyezkedjek az irodámban. Az első értekezlet és ismerkedés megszervezésére dr. Alakszai Zoltán jegyzőt kértem meg, ő pedig maximálisan partner volt ebben. A megbeszélésen elmondtam, hogy az átmenetet szeretném minél zökkenőmentesebbé tenni. Senkinek nem kell félnie, nem lesz csoportos leépítés. A szakmai munkát végző munkatársak, ha ők is úgy gondolják, hogy tudnak velem dolgozni, akkor folytathatják a munkájukat, hiszen a szakértelmükre szükség van. Néhány kulcspozícióba nyilván saját embereket kell majd vinnem, de alapelvem, hogy dolgozzunk együtt. Az új vezetők személyéről folynak tárgyalások, de döntés még nem született. Konkrétumokat csak a hivatalos átadás-átvétel után tudok mondani. Megnyugtattam a főosztályvezetőket és osztályvezetőket, hogy ne féljenek, velem együtt lehet dolgozni, és egy abszolút jól működő, jó hangulatú apparátust szeretnék kialakítani. Kértem őket, hogy döntsenek, akarnak-e és tudnak-e velem dolgozni. Én a magam részéről teljesen nyitott vagyok – sorolta az első munkanap történéseit Veres Pál.

Lemondanak

Hozzátette: ezenkívül szó volt a város folyóügyeiről is. Van október 23-ához kapcsolódó feladatuk, és beszélni kellett az átadás-átvétel részleteiről is. Az átmeneti időszakban a jegyző és az aljegyzők munkájára is számít a polgármester. „Utána majd meglátjuk, hogyan tudunk együtt dolgozni” – jegyezte meg, úgy folytatva, Alakszai Zoltán elfogadja a képviselői mandátumát, így október 30-ával lemond jegyzői megbízatásáról. Ahogy Veres Pál is lemond iskolaigazgatói posztjáról. A Földes Ferenc Gimnázium megbízott igazgatója Fazekas Róbert lesz.

 

Veres Pál a városházi értekezlet után a Miskolci Egyetemre sietett, ahol részt vett a Gépész­mérnöki és Informatikai Kar jubileumi emlékülésén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában