Miskolc

2019.10.10. 18:00

Dolgoznak már a hídépítők a Bogáncs utca felújításán

Hídrekonstrukcióval megkezdődött Miskolcon a Bogáncs utca felújítása.

Szaniszló Bálint

Fotó: Kozma István

Néhány nappal ezelőtt a déli iparterület megközelítése miatt kulcsfontosságú Bogáncs utca felújítása a Pesti út felől a Galamb József utca előtt lévő közúti híd rekonstrukciójával kezdődött meg. Az arra járó autósok már tapasztalhatták, hogy emiatt ideiglenes jelzőlámpás irányítás mellett félpályás útlezárás van érvényben a híd környékén.

Kerékpársáv is lesz

A felújítás következő szakaszában, várhatóan október végétől, a hídtól a Pesti út irányában, a padka jobb oldali részén ivóvízvezeték-cserét végeznek.

 

Megépítik a csapadékvíz-elvezetést és a közvilágítást is, valamint kialakítanak kerékpáros nyomvonalat, és járdát is építenek. A beruházás várhatóan 2020 őszéig tart, járdaépítés, az út aszfaltburkolatának cseréje csak a jövő évben történik meg.

Miskolc más területein is folytatódik az utak helyreállítása. A Gózon Lajos utcában például, a Vasgyári köztemető vasúti átjárójától a Kabar utcai útcsatlakozásig nagy felületű burkolatjavítási munkálatokat végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A munkálatok ideje alatt, október 14-e, hétfő délutántól várhatóan október végéig forgalomkorlátozásra kell számítania a közleke­dőknek.

Jelzőőrös irányítás

A 2519-es Miskolc–Bükkszentkereszt összekötő út felújítással érintett szakaszán félpályás forgalomkorlátozás lesz érvényben, a munkálatok ideje alatt jelzőőr és forgalom­irányító fényjelző készülék szabályozza majd a forgalmat. A menetrend szerinti autóbuszjáratok közlekedését nem érintik a munkálatok, azonban torlódásra és hosszabb menetidőre lehet számítani. A torlódások elkerülése érdekében a személygépjárművel közlekedőknek – célforgalom kivételével – ajánlott a Lórántffy – Kiss Ernő utcák használata alternatív útvonalként. A felújítás ideje alatt a Mexikóvölgyi bányákból érkező tehergépjármű-forgalom előreláthatólag a Lórántffy – Kiss Ernő – Vologda – Búza tér útvonalat is igénybe veheti majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában