Miskolc

2019.10.01. 16:30

Csütörtökön indul a távfűtés Miskolcon

Érkezik a lehűlés, ezért rövidesen már a miskolci távfűtéses lakásokban is melegek lesznek a radiátorok.

Az Országos Meteorológia Szolgálat (OMSZ) előrejelzése alapján a október 3-án beindítják a távfűtést Miskolcon – közölte szerkesztőségünkkel a Miskolci Hőszolgáltató Kft. (MIHŐ)

A cég a lakóközösségekkel kötött megállapodás alapján szeptember 15-től automatikusan elindítja a távhőszolgáltatást, ha a napi átlagos külső középhőmérséklet egy napon keresztül 10 Celsius fok alatt, vagy három egymást követő napon 12 Celsius fok alatt marad.

- Az OMSZ előrejelzése alapján október 3-án, csütörtökön a napi középhőmérséklet várhatóan már 10 fok alatt marad, ezért a MIHŐ megkezdi a távfűtést Miskolcon – írták.

Takarékos fűtés

A távhőszolgáltató közleményében leszögezte, amennyiben a napközbeni külső hőmérséklet indokolja, a fűtésszabályozó automatika szakaszos fűtésre vált.

- Ezt azt jelenti, hogy a külső hőmérséklet alakulása szerint éjszaka melegebb, nappal pedig akár hideg is lehet a radiátor. Ez egy okos, és a fogyasztók számára költségtakarékos megoldás – tette hozzá a MIHŐ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában