hitélet

2019.10.29. 14:30

A természet szeretetére hangolódtak a diákok

Ifjúsági lelki nappal emlékeztek meg a teremtés ünnepéről Telkibányán a Tirek-ifi szervezésében.

Detzky Anna

Színpadon a Refit Band

Forrás: ÉM

Az őszi időszak a teremtés hete a keresztény egyházakban, amelyet idén szeptember 29. és október 6. között ünnepeltünk, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa ajánlására. A Magyar Református Egyház is csatlakozott ehhez, a Telkibányai Református Egyházközség pedig, mint ökogyülekezet, 2010 óta minden évben programokat szervez ennek jegyében. Idén október 12-én (K)éptelenség címmel a Fürdő utcai gyermektáborban lelki napot tartott a Tirek-ifi a településen, Szalay László Pál, a helyi lelkipásztor meghívására. A program délután kettőkor a megnyitó után, a Refit Band zenés dicsőítésével kezdődött, majd ifj. Csomós József tartott előadást Istenképűség és emberarcúság a 21. században címmel.

Élő kapcsolatok

– Gyülekezetünk tizedik éve tartja meg a teremtés ünnepét. Ahogy itt elhangzott, a teremtés hete próbálja az épséget, a teljességet előhívni az emberek lelkében. Azt, hogy ne leuralják, eltiporják, elfogyasszák a természetet, hanem megóvják. Ebben az egyházaknak is szerepet kell vállalniuk. Húsz szolgáló érkezett ma ennek jegyében Miskolcról a Tirek-ifitől – mondta Szalay László Pál telkibányai református lelkész. – Szeretnénk, hogy a reformátusok az ország különböző részeiről megismerhessék egymást. Barátságok, kapcsolatok szövődjenek, és ne csak a virtuális térben találkozzanak, hanem értelmes időt töltsenek el együtt. Egy olyan vágy is él bennünk, hogy a helyi emberek kicsit jobban érezzék az elköteleződést a teljes egyház felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában