Gönc

2019.10.14. 09:00

A kerékpárhoz lesz út is

Egyre több turista szeretné felfedezni Észak-Abaúj szépségeit, akár két keréken.

Hegyi Erika

Sivák János Gönc polgármestere mutatja, hogy hol épül majd a kerékpárút

Fotó: Bujdos Tibor

Nemsokára egész Észak-Abaújt körbe lehet majd kerékpározni, hiszen hamarosan indul a Göncöt Hidasnémetivel összekötő kerékpárút építése. Sivák János, Gönc polgármestere újságolta ezt lapunknak nagy örömmel. Jelezte: ha elkészül az új szakasz, akkor az szerencsés módon kiegészíti a Hidasnémetiből induló, a szlovákiai Perényig tartó, majd Kenyhecen és Abaújváron keresztül Telkibányára érkező bicikliutat. Így kerülhet be Gönc is Európa vérkeringésébe, jegyezte meg a polgármester.

Jönnek a turisták

– A göncöt Hidasnémetivel összekötő bicikliút 416 milliós uniós forrásból épül. Jelenleg a szerződéskötések történnek, hiszen a kerékpár­út magánterületeken halad keresztül. Minden tulajdonossal külön-külön szerződést kell kötni, ők a föld árát aranykorona-értékben kapják meg. Ha minden szerződés megköttetett, indulhat a beruházás. Úgy tervezzük, hogy jövő nyár közepére már lehet kerékpározni Gönc és Hidasnémeti között – sorolta Sivák János.

 

– Egyre több olyan lakókocsit látunk, aminek a hátulján ott vannak a kerékpárok, de a személygépkocsik tetején is látjuk a bicikliket. Tapasztalataim szerint az emberek gondolkodása az elmúlt években kedvező irányba mozdult, egész családok kerekednek föl, hogy lakóhelyüktől távoli vidékeken kerékpározzanak. Tervezzük, hogy összekötjük kerékpárúttal Telkibányát és Pálházát, ami csatlakozna a Sárospataktól Kassáig tartó bicikliúthoz. Akkor Gönctől akár Kassáig is el lehet majd jutni két keréken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában