Waldorf-iskola

2019.09.09. 12:30

Waldorf-ünnep várostrommal

Izgalmas csapatjátékkal ünnepelt és mutatkozott be a hámori iskola.

Horváth Imre

Izgalmas játékot játszottak a waldorfosok

Fotó: Kozma István

Ügyességi csapatjátékkal: Nagy Várostrommal ünnepelte az iskolarendszer százéves fennállását Miskolcon a Hámori Waldorf Iskola szombaton az egyetemi atlétikai pályán.

Száz éve indult

A rendezvénynek ünnepi apropója volt, ugyanis 100 évvel ezelőtt Rudolf Steiner munkája nyomán, Emil Molt gyártulajdonos nagylelkű támogatásával ezen a napon nyitotta meg kapuit az első Waldorf-iskola Stuttgartban.

Olyan demokratikus szellemű iskola született akkor a munkásgyerekek számára, amely a nagy világégés után humánusabb, igazságosabb társadalom ígéretét hordozta szellemiségében. Mintája lett a több ezer intézménynek, köztük a rendszerváltás mozgalmas időszakában megszülető Hámori Waldorf Iskolának is, amely a legnagyobb szabadiskolai mozgalom részeként működik.​

Az ünnephez kapcsolódó sportos kikapcsolódásra mindazokat várták, akik osztozni szerettek volna örömükben. A Miskolci Egyetem Atlétikai Centrumának pályáján a Nagy Várostrom játékon minél több kincset (zászlót) kellett gyűjteni az ellenfél táborából. Az ostrom szüneteiben pedig a Hámori Waldorf Iskola osztályai mutatkoztak be. A rendezvény alatt az érdeklődők találkozhattak az iskolát működtető szülőkkel és pedagógusokkal, és személyes tapasztalatot szerezhettek az iskola életéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában