Városnap

2019.09.01. 18:30

Tíz éve, hogy város lett Sajóbábony

Jubileumi városnapot rendeztek szombaton Sajóbábonyban.

Tajthy Ákos

Délután a szórakozásé volt a főszerep

Fotó: Bujdos Tibor

Tíz évvel ezelőtt lett város Sajóbábony – ezt ünnepelte a település apraja-nagyja szombaton, a Borostyán Mihály Sportközpontban. Az egész napos programkavalkád zumba bemutatóval és a Rezeda Népdalkör bemutatójával kezdődött, majd az ünnepi köszöntők sorát a térség országgyűlési képviselő nyitotta meg. Hubay György úgy fogalmazott: a kerek évfordulók nemcsak ünneplésre, hanem számvetésre is alkalmat ad.

– Két éve már, hogy módom van rendszeresen látogatni a településüket és együtt dolgozni önökkel. Tapasztalataim alapján kijelenthetem, Sajóbábony a választókerületem egyik kiemelt települése, ezért foglalkozom én is a városukkal kiemelten. Fontos számomra és segíteni fogom Sajóbábony további fejlődését – jelentette ki Hubay György, aki méltatta a jelenlegi polgármester elmúlt években végzett munkáját.

Szilva István, Sajóbábony első embere ünnepi beszédében az összefogás erejéről beszélt.

– Szeretnék gratulálni minden városlakónak, önkormányzati dolgozónak és természetesen a képviselő testületnek, mert olyan összefogás valósítunk meg ebben az évben is, mely egyértelműen mutatja, hogy mindenki hisz a közös álmainkban és képes tenni azért, hogy azok megvalósuljanak. Az idei és az elmúlt évek fejlesztéseivel, a lehelyezett kövekkel a jövő erős, és sikeres Sajóbábonyát építjük tovább – hangoztatta.

A városnapon adták át a Sajóbábonyért Érdemérmet is, melyet ebben az esztendőben a Kertbarát Kör Egyesület vehetett át.

A nap további részében a szórakozásé volt a főszerep: volt többek között a családi tekeverseny, veteránautó kiállítás, baranta bemutató és kamionhúzó verseny is. A zenei színpadon fellépett többek között a Kiss Kata Zenekar, Lola, Vastag Csaba és a Magna Cum Laude is. A városnapot tűzijáték és utcabál zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában