útlezárás

2019.09.25. 20:00

Teljes útzár lesz hétvégén a 26-oson, a BC mellett

A BorsodChem melletti építési beruházás miatt lesz zárva 26-os számú főút egy szakasza az előttünk álló hétvégén.

Tajthy Ákos

Illusztráció

Forrás: BorsodChem

A BorsodChem Zrt. (BC) tájékoztatásra azért van szükség, mert egy csőhídszakasz tartószerkezetét állítják fel és emelik be a 26-os út felé. „A munkálatok idejére a kivitelező kezdeményezésére a közlekedés biztonsága érdekében a hétvégén ideiglenesen lezárják a főútnak a BorsodChem 4-es és 5-ös számú portáihoz vezető bekötő útjai közötti szakaszát.” – írták.

A teljes útzár szeptember 28-án, szombaton 14.00 és szeptember 30-án hétfőn reggel 5.00 között lesz érvényben.

Az útlezárás ideje alatt a 26-os számú főút forgalmát Sajószentpéteren a 27-es számú főútra terelik és Múcsony érintésével a települést Kazincbarcikával összekötő úton lehetséges a főútvonalra visszatérés.

Szintén le lesz zárva lesz ebben az időszakban a közúti forgalom elől a 26-os számú főútvonalat a volt Központi Bányagépjavítótól a Múcsony-Kazincbarcika közötti úttal összekötő ipari utat is, azon csak a mentőszolgálat, a tűzoltóság és a menetrendszerinti helyközi autóbuszjáratok közlekedhetnek.

Az útzárról Sajószentpéter és Múcsony önkormányzata is közleményben tájékoztatta a helyieket. Viszlai Viktor, Múcsony polgármestere azt kérte, hogy a várható nagy forgalom érintett utcák lakói az úttest szélén ne parkoljanak gépkocsikkal és fokozottan figyeljenek az úton való átkeléskor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában