pedagógusok

2019.09.11. 15:30

Tanévet nyitottak

A Pedagógusok Szakszervezete erőteljesebben küzd a pedagógusok érdekeiért.

Hegyi Erika

A Pedagógusok Szakszervezetének tanévnyitóján Gosztonyi Gábor mondott beszédet

Fotó: Kozma István

A Pedagógusok Szakszervezete továbbra is küzd a pedagógusok bérének emeléséért, az óraszámok csökkentéséért, a nevelést-oktatást segítők fizetésének növeléséért, hangzott el kedden Miskolcon, a szakszervezet tanévnyitó ünnepségén. A rendezvényen Gosztonyi Gábor, a PSZ országos alelnöke kifejtette, múlt év decembere óta többfordulós tárgyalásokon vannak túl. Bár az oktatási kormányzattal sikerült megállapodniuk elfogadható feltételekben, de azt a kormány tárgyalás nélkül lesöpörte az asztalról. Emiatt a PSZ vezetése úgy döntött, hangnemet vált, és nyomásgyakorló eszközöket alkalmaz.

– 2014 januárjában tulajdonképpen befagyasztották a pedagógusbéreket. Ezt mindenképpen emelni kell, hogy az egyre erősödő pedagógushiányt enyhíteni lehessen. Az akkori béremeléssel hihetetlenül megnőtt a pedagógusok munkaterhe. Követeljük a fix 22 óraszám visszaállítását, valamint a munkaterhek csökkentését. De nemcsak a pedagógusokét, hanem a diákokét is, akiknek heti 36-37 órájuk van. Ezentúl követeljük a kiszámítható jogalkotást, mert a köznevelési törvény 2012-es elfogadása óta minden évben változtattak rajta — sorolta Gosztonyi Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában