reintegráció

2019.09.26. 14:30

Szakácsnak tanulnak az újhelyi elítéltek

2019 júliusában kezdődött meg a Fogvatartottak reintegrációja nevű kiemelt projekt keretein belül szervezett 960 órás szakács­szakmaképzés a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtönben.

A képzés gyakorlati része során az ételek elkészítését, felszolgálásának módját sajátíthatják el a fogvatartottak, amely igazán látványos eredményeket hozott.

Felnőttképzés keretében az oktatást 16 fogvatartott kezdte meg, akik már nagyon várták a tanévkezdést. A szakmaképzés során az elméleti oktatásokon a sokak által nem szeretett matematika és egészségügyi ismeretek is nagy hangsúlyt kaptak. A szolnoki Karakter Kft. segítségével megvalósuló szakmaképzés során Nagy György mesterszakács tanítja a fogvatartottak számára a szakma csínját-bínját. Többek között megtanulják a szuvidálás fortélyait és veszélyeit, a hagyományos köretalapanyagok megújított elkészítési módjait, valamint a kor elvárásainak megfelelő ételek hatékony elkészítésének lépéseit.

Sikeres OKJ-s vizsga letétele esetén lehetőségük lesz az intézetben, szabadulás után pedig a civil versenyszférában is munkát vállalni. A gyakorlati képzés eredményeit látva, az intézmény vezetése szerint szabadulásukat követően rangos éttermek konyháin is meg fogják állni a helyüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában