adomány átadás

2019.09.12. 16:00

Segítenek a beteg gyerekeknek

Jótékonysági futással támogatták a beteg gyerekek gyógyulását.

Tajthy Ákos

Dr. Révész János főigazgató, Lekka Edit tábor szervező, Dr. Zahuczky Katalin gyerek rehabilitációs osztály vezető főorvos, Sajó Gábor adományozó Lillafüredi Sport és Kalandpark

Fotó: Kozma István

Mintegy kétszázezer forint gyűlt össze a nevezésekből a Lillafüredi Sport és Kalandpark augusztus 19-én rendezett Jótékonysági Futásán és Családi napján. Az összeggel a kalandpark a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház Gyermekrehabilitációs Osztályát támogatta.

A csütörtöki átadón Sajó Gábor, a Lillafüredi Sport és Kalandpark vendéglátási vezetője azt mondta, a programra körülbelül hatvanan jelentkeztek, a futók kettő, négy és nyolc kilométeres távok közül választhattak.

Révész János, a megyei kórház főigazgatója köszönetet mondott a támogatásért, mint hangsúlyozta: minden jótékonysági akciónak örülnek, de „ a legmagasabb társadalmi értéket az képviseli, ha az adomány összefogás eredményeképpen valósul meg.”

Zahuczky Katalin osztályvezető főorvos hozzátette, nagyon hálásak az ehhez hasonló kezdeményezésekért. Kiemelte, a kalandpark adományából beteg gyermekek nyári táborának szervezésére fordítják.

– A tábort több mint húsz éve szervezzük meg, mert fontosnak tartjuk, hogy ők is részt vehessenek a nyári időszakban az életminőségüket javító programokon – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában