Miskolc

2019.09.21. 08:30

Pedagógia és múzeum, múzeum és pedagógia

A Herman Ottó Múzeum új tanévre meghirdetett programjait ismertették.

Múzeumpedagógiai tanévnyitóra várták a napokban a Herman Ottó Múzeum munkatársai az általános- és középiskolák pedagógusait, amelyen az érdeklődők a múzeum új tanévre meghirdetett programjaival ismerkedhettek meg.

A múzeumi szakemberek hangsúlyozták, hogy a Miskolci Galéria, a Színészmúzeum, a Pannon-tenger Kiállítóépület és a Képtár egyaránt számos múzeumpedagógiai lehetőséget kínál az iskoláskorosztály számára, így minden szaktanár megtalálhatja a szakterületéhez leginkább kapcsolódó programcsomagot. A múzeum a pedagógiai módszerek széles tárházával képes segíteni és kiegészíteni az iskolák oktatási-nevelési munkáját, a kiállításokban a diákok számára inspiráló, élményekben gazdag helyszínt biztosítva, ahol helyet kapnak színházi mesék, jeles napokra meghirdetett természettudományos projektnapok, vagy éppen képzőművészeti alkotások köré szőtt történetek és műhelymunkák.

Amit látni lehet...

A rendezvényen Kónya Ábel, a Miskolci Galéria vezetője egyúttal felhívta a résztvevők figyelmét arra, hogy szeptember 28-ig még megtekinthetők a Rákóczi-házban a tradicionális kínai papírkivágásokat, valamint a Szalay Lajos argentin periódusát bemutató időszaki kiállítások. A tanévnyitót a Dinók Földjén – MezoZOOikum kiállításon Watah Veronika tárvezető kurátori ismertetője zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában