tankerületi találkozó

2019.09.09. 15:00

Összejöttek a diákok

Négy tankerület diákjai és pedagógusai találkoztak.

Serfőző László

Mindenki jól érezte magát a szerencsi Rákóczi-várban tartott rendezvényen

Fotó: Serfőző László

Mintegy fél évtizedes múltra tekint vissza a Szerencsi Tankerületi Központ és a „Tegyünk a jövő géniuszaiért” Alapítvány által szervezett Sport és Művészeti Fesztivál, ami – amolyan rajtnapként – csatlakozott a Tokaj-Hegyalja kapujának csokoládéfesztiváljaihoz.

Négy tankerület (Encs, Szerencs, Szikszó, Tokaj) közel félszáz iskolájának diákjai és pedagógusai találkoztak a Rákóczi-vár parkjában. A sportban, továbbá kulturális vonalakon is tehetségeket kutató randevú alkalmat adott a fiatalok moderntánc- és néptánctudásának bemutatására – egyrészt. Másrészt a pedagógusok gasztronómiai ismeretei is mérlegre kerültek, lévén – egy főzőverseny keretén belül – megvendégelhették tanítványaikat.

A számos, elsősorban sporthoz köthető bemutatókkal dúsított nap eseményeihez tartozott a Szerencsi Középiskolai Kollégium felújításának, energetikai fejlesztésének átadása, az avatószalagot Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, Hajnal Gabriella NAT-ért felelős államtitkár, Koncz Ferenc országgyűlési képviselő és Szabó Árpád tankerületi igazgató vágta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában