gigazöldség

2019.09.04. 16:30

Nem tököltek, tököztek

Az abaújszántói óriástök a Rácalmási Tökfesztiválra utazik a jövő héten.

Hegyi Erika

Pappné Juhász Zsanett, Gáspár Márk és Szabó Tamás az óriási tökkel

Forrás: Az iskola fotója

Hatalmas tök nőtt az idén az abaújszántói Bárczay János Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola fóliasátrában, így az iskola esélyes az Ország Legtökösebb Középiskolája cím elnyerésére a Rácalmási Tökfesztiválon.

Tökkirály

Az abaújszántói középiskola mérnöktanára, Pappné Juhász Zsanett mesélte el lapunknak, miként sikerült felnevelni a gigantikus tököt.

– Két évvel ezelőtt tanórai kereteken belül ismerkedtünk meg a töktermesztéssel, és felmerült az óriástök mint alternatív, hazánkban is ter­meszthető fajta. Az interneten rátaláltunk a magyarországi „tökkirályra”, Keszler Lászlóra, aki készségesen segített a termesztéssel kapcsolatos információk megosztásában. Az első évben még nem járunk sikerrel, de az idén a rengeteg munkának és gondoskodásnak köszönhetően sikerült olyan eredményt elérnünk, amellyel már indulhatunk a tökfesztiválon. Két diákom, Gáspár Márk és Szabó Tamás segítségének köszönhetően egy közel kétszáz és egy kisebb, százkilós termést tudhatunk magunkénak – sorolta a pedagógus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában