színes program

2019.09.22. 18:30

Mazsorett találkozóval ünnepelt a Nívódíjas együttes

Vasárnap délelőtt több száz mazsorett táncos látványos felvonulásával kezdődött a VII. Miskolci Mazsorett Találkozó a belvárosban.

Nagy-Hankó Krisztina

Látványos műsort adtak

Fotó: Ádám János

A színes esemény házigazdája a jubiláló Miskolci Mazsorett Együttes volt. A fennállásának 35. évfordulóját ünneplő csapat az Európa-bajnoki címek, dobogós helyezések mellett világszerte eredményesen képviselte hazánkat már eddig is Lengyelországtól Dél-Afrikáig.

A Szent István téren további öt művészeti csoport részvételével, felvonulással és díjnyertes bemutatókkal kápráztatta el a miskolciakat. A felvonulás zenei kíséretét a felsőzsolcai Csomasz Brass Band fúvószenekar biztosította. Az eseményen köszöntőt mondott Alakszai Zoltán, Miskolc város jegyzője, majd a meghívott vendégek – a Sárospataki Plasztik Sportegyesület, a rudabányai Csillagfény mazsorett csoport, a Miskolc Steelleaders, a putnoki Kiscsillag Mazsorett csoport, a sajószentpéteri Gyöngyszem Alapítvány mazsorett csoportja, valamint a Miskolci Mazsorett Együttes közös műsora következett.

Generációk óta

A csoport meghatározó szereplője a város közéletének, az évtizedek alatt több generáció is örömét lelte ebben a mozgásművészeti formában. Miskolc városa 2016-ban Nívódíjjal ismerte el őket. A formációnak idén is közel 120 tagja van, akik közül sokan már óvodáskoruk óta ismerkednek a műfaj szépségeivel. A legkisebbek 4 évesek, a legidősebbek 23 évesek. A vezetők nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás nevelésére. A 8 csoport fejlődését, az új koreográfiák betanítását Grán Orsolya, Dudás Ágnes és Rózsa Ildikó csoportvezetők végzik három helyszínen.

Sorozatos sikerek

A sikeres miskolci együttes nyáron nemzetközi megmérettetésen vett részt Győrben, ahol Európa-bajnoki címet és számos dobogós helyezést is elértek. Nemrégiben pedig a lengyelországi Jaroslaw kulturális fesztiválján vendégszerepeltek a fiatalok. Szeptember 28-29. között Szentpéterváron két versenyző a MWF (Mazsorett Világszövetség) által szervezett Grand Prix-en képviseli majd az együttest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában