Miskolc

2019.09.21. 17:30

Lesz rá megoldás

Észak-kiliáni olvasónk problémákra panaszkodott, az önkormányzati képviselő azt mondja, dolgozik a megoldáson.

Tajthy Ákos

Elhanyagoltak a járdák, a játszóterek és a közterületek az Észak-Kiliánban

Fotó: Bujdos Tibor

Elhanyagoltak a járdák, a játszóterek és a közterületek az Észak-Kiliánban – ezzel kereste meg az elmúlt napokban szerkesztőségünket egyik olvasónk. Legnagyobb gondként az elhanyagolt zöldterületeket, a Dorottya utcán a fák gyökere által teljesen tönkretett járdát és a Szinyei-Merse Pál utcai garázssor mögötti elhanyagolt játszóteret jelölte meg.

A városrész bejárásánál a zöldterületek állapotával kapcsolatban nem értetünk egyet olvasónkkal, a másik két témában viszont igen. „Azt szoktam mondani, hogy itt van mellettünk a kisvasút, ez a járda meg a hullámvasút!” – mondta mosolyogva egy helyi, látva, hogy méricskéltük a Dorottya utcai, valóban teljesen tönkrement járdát.

A Szinyei-Merse Pál utcai játszóteret is megtaláltuk, ott viszont csak részben adtunk igazat az olvasónak: a hintáról ugyanis valóban pattog le a festék, és új deszkákra is szükség lenne, a játszótér mellett viszont egy nemrég épült, elkerített új létesítmény is található.

 

Novák Józsefné, a terület önkormányzati képviselője érdeklődésünkre elmondta, mindkét problémával tisztában van.

– A Dorottya utca ügyében szakemberekkel egyeztettem, és a problémát a városvezetés felé is jeleztem, mert annak érdekében, hogy a járdát is megoldjuk és a fákat is megmentsük, sokkal nagyobb volumenű munka szükséges, mint ami a képviselői alapból megvalósítható – hangsúlyozta.

A hinta helyére pedig – folytatta – hosszú távon új eszköz fog majd kerülni. Addig is, míg erre sor kerül, a tervek szerint a közeljövőben a lakossággal közösen festjük majd le a régi hintát. Az Erdélyi utcán pedig rövidesen új játszótér is épül, ahol szintén lesz hinta. Ennek kivitelezése szeptember végén kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában