Borsodbóta

2019.09.24. 16:30

Közösségi pontot adtak át

Hét rászoruló család részére vásároltak ingatlanokat, amelyeket fel is újítanak Borsodbótán.

Marosréti Ervin

Felvonulást is tartottak

A Borsodbótai ÖTTE Egyesület, valamint Borsodbóta, Sáta és Uppony községek önkormányzatai tartották meg harmadik közösségi összetartozást erősítő hagyományőrző rendezvényüket Borsodbótán, ami egybeesett a falunappal. Az egész napos színes programok sztárvendége ezúttal is a Bikini együttes volt.

Az általános iskola udvara volt a rendezvény helyszíne, ahol tartottak főzőversenyt és műfüves futballbajnokságot, de összemérték az erejüket a helyi, valamint a térségi borok és pálinkák is. Az önkéntes tűzoltó-egyesületek felvonulásán részt vettek a határon túlról érkezett sajószentkirályi (Král) és abafalvi (Abovce) tűzoltók is, méghozzá saját gépjárműfecskendőikkel.

Szegregációs projekt

Ezután a Közösségi Pont átadására került sor, amit egy szegregációs pályázaton nyert a falu, így megvalósíthatja a komplex programot. Hét rászoruló család részére vásároltak ingatlanokat, amelyek felújítása ezekben a hetekben is zajlik. Ennek része a Közösségi Pont, ahol a vendégek előtt Gulyás János polgármester megemlékezett a ház egykori lakóiról, és beszélt a program fontosságáról.

A színpadon aztán bótai születésű zenészek húzták a vonót, majd helyi hagyományőrzők szórakoztatták a közönséget. Az esti órákra megtelt a falu, hiszen a népszerű Bikini adott élő koncertet, amit tűzijáték és diszkó követett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában