Borsod-Abaúj-Zemplén

2019.09.30. 17:30

Közös szüret Hegyalján

A vakok és gyengénlátók egyesületének tagjai voltak a vendégek.

Pap Gyula

Fotó: Bujdos Tibor

Az Első Miskolci Lions Club az egyik első magyarországi Lions-szervezet, mely küldetéseként többek között a fogyatékkal élők segítését határozta meg – mondta el lapunknak Rode László, a klub elnöke. A számos ezt célzó program között szombaton immár harmadik alkalommal rendeztek a Lady Lions Club Miskolccal karöltve közös szüretet Tokaj–Hegyalján a vakok és gyengénlátók egyesületének tagjaival.

 

A délelőtti szüreti munkát a szőlőfeldolgozó üzem megtekintése és a közös ebéd zárta.

A bakancslistán szerepelt

Barnóczki Gábor, a vakok és gyengénlátók egyesületének megyei elnöke a helyszínen érdeklődésünkre elmondta: nagy sikere van a közös programnak azok között a tagtársak között, akik egykor látóként megtapasztalt élményeiket elevenítik fel és azok között is, akik segítséggel boldogulnak el a tőkék között.

A segítőkkel együtt mintegy negyvenen érkeztek az egyesülettől, sokuk a korábbi alkalmakat is kihasználta és előre várta az újabb lehetőséget.

Varga Judit igazságügyi miniszter magánemberként a szüleivel és a két kisebb gyermekével vett részt az eseményen. Kérdésünkre elárulta: első alkalommal van szüreten, bakancslistáján szerepelt a munka kipróbálása és gyermekeivel való megismertetése, és örömmel tölti el, hogy ezt egy jótékonysági rendezvény keretein belül tudja megtenni.

Tóth Judit a Lady Lions Club Miskolc tagjaként már második alkalommal szüretel Tokaj–Hegyalján.

Fontosnak tartja ezt a programot mind a fogyatékkal élők, mind a Lions klubok tagjai számára, hiszen ezen alkalommal is közelebb kerülnek egymáshoz. Ugyanakkor az is fontos, hogy a leányát beavathatja a szőlőben végzett munka rejtelmeibe és örömébe – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában