Szikszó

2019.09.03. 17:00

Kínai látogatók Szikszón

Keresik a befektetési lehetőségeket és az új termékeket.

Tájékoztató a gyár működéséről a vendégeknek

A kínai nagykövetség Kereskedelmi Osztályának munkatársai látogattak el a közelmúltban Szikszóra, hogy a közös együttműködés lehetőségéről beszélgessenek. A találkozó keretében először a HELL Energy Magyarország szikszói gyárában tett látogatást a kínai delegáció a város vezetésével közösen, amelynek során megismerkedhettek a gyár működésével és az itt gyártott termékekkel is. A gyárlátogatást követően pedig egy közös ebéd elfogyasztása mellett volt lehetőség a beszélgetésre a két nemzet együttműködésének lehetőségeiről.

Szikszónak már évek óta jó a kapcsolata a kínai magyar nagykövetséggel, illetve több kínai várossal, Füzesséri József, a város polgármestere maga is többször járt a keleti országban, hogy ezt a kapcsolatot minél erősebbre fűzze. Most örömmel fogadta a látogatókat, a találkozó még korábban vetődött fel a budapesti kínai expón.

Pető Ernő, a Magyar–Kínai Gazdasági Kamara elnöke a Sixo TV-nek nyilatkozva azt mondta, a kínaiak több lehetőségben is gondolkodnak, így a találkozó alkalmával is szóba került több terület, nemcsak az energiaital-gyár kapcsán, hanem a város ipari parkját érintve is. Így abban maradtak, hogy a fehér asztal mellett megkezdett tárgyalásokat tovább folytatják annak érdekében, hogy kínai be­fektetők érkezhessenek Szikszóra.

Rengeteg lehetőség

Rengeteg a felfedezésre váró üzleti lehetőség a városban és környékén, mondta Liang Te tanácsos, így reményét fejezte ki, hogy több üzleti együttműködésre alkalmas csatornát is ki tudnak alakítani a jövőben, melynek keretében magyar termékek érkezhetnek Kínába – köztük az energiaital-gyár termékei –, illetve kínai vállalkozások telepedhetnek meg a borsodi városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában