Közlekedés

2019.09.30. 14:00

Beemelték a csőhidat, megszűnt az útlezárás

A megszokottnál lassabb haladással kellett számolniuk a közlekedőknek.

Elterelték fogalmat a hét végén a beruházás miatt

Fotó: Bujdos Tibor

A BorsodChem (BC) melletti építési beruházás, csőhíd beemelése miatt zárták le a 26-os számú főút egy szakaszát a hétvégén.

Az útlezárás ideje alatt a főút forgalmát Sajószentpéteren a 27-es számú főútra terelték Múcsony érintésével. A 26-osra a kistelepülést Kazincbarcikával összekötő úton lehetett visszatérni.

Szombaton délután ottjártunkkor a hétvégén megszokotthoz képest sűrűbb, de egyenletes forgalmat tapasztaltunk, lényegében fennakadás nélkül lehetett haladni.

Kitérőre volt szükség

Az arra haladók azt tapasztalhatták, hogy a gyérebb hétvégi forgalmat egy sűrűbb, hétköznapi, lassabb tempójú haladás váltotta fel.

 

Az így szükséges időtöbblet a lezárt szakaszt tekintve mintegy 15 percet tett ki, ami alatt mintegy öt kilométeres kerülőt kellett tenni.

A közlekedési helyzetet tovább nehezítette, hogy a 26-os számú főútvonalat a volt Központi Bányagépjavítótól a Múcsony–Kazincbarcika közötti úttal összekötő ipari út is le volt zárva, azon kizárólag a mentőszolgálat, a tűzoltóság és a menetrend szerinti helyközi autóbuszok, vagyis a közlekedési központok és a Volánbusz járatai közlekedhettek.

A lezárás idején a megszokottnál hosszabb menetidővel kellett számolniuk a közlekedőknek, ezért a közútkezelő azt ajánlotta, indulás előtt feltétlen tájékozódjanak a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a cég útinform­szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon.

Problémát az jelentett, hogy a jelzés ellenére sokan csak a lezárásnál észlelték az elterelést, és visszafordulásra kényszerültek.

Az útzárról Sajószentpéter és Múcsony önkormányzata is tájékoztatót jelentetett meg előzetesen a települési honlapokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában