Miskolc

2019.09.15. 15:00

A zenétől a festészetig

Zenetanárnak készült, de pályát váltott. Most a képeit tekinthetjük meg az ifiházban.

Bájer Máté

Soós András

Fotó: Bujdos Tibor

Kollégánk, Soós András festményeit láthatják az érdeklődők a Győri kapui ifjúsági házban.

Térhatású képek

A Csillagpont Rádió szerkesztő-műsorvezetője négy éve foglalkozik képzőművészettel, de az alkotás egész életében központi szerepet játszott. A Neked adom álmaimat című kiállítás egyfajta mérföldkő a munkásságában.

„Mindig is közel állt hozzám a művészet. Csodálom azokat az embereket, akik ki tudják fejezni érzéseiket bármely alkotáson keresztül” – emlékszik vissza Soós András, aki a kreativitását először a zenén keresztül fejezte ki:

– Kisfiúként kezdtem el tangóharmonikázni, elvarázsoltak a hangok, dallamok. Később a zeneművészeti szakiskolában volt rá lehetőségem, hogy folytassam tanulmányaimat. Zenetanárnak készültem, de rájöttem, hogy nem nekem való a pálya – mondja erről a többi között.

 

A kiállítást Czeglédi Tünde, a Miskolci Drogambulancia és a Decork Kreatív Klub vezetője nyitotta meg, akinek fontos szerepe volt abban, hogy Soós András végül a festészet felé fordult.

– Ő hívta fel a figyelmemet a Miskolcon induló, külföldön már hódító textilszobrászatra, más néven paverpollra. Innen már csak egy lépés volt a festészet, majd a két technikát ötvöző térhatású képek készítése – meséli Soós András, akinek képei október 11-ig ingyenesen megtekinthetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában