Buliajánló

2019.08.01. 20:00

Tokajban, Miskolcon és Barcikán is buli van!

Hódítás Éjszakája, Rúzsa Magdi most hétvégén, Kowalskyék és Welhello jövő héten. Nézd meg, hol mulathatsz!

Irány az éjszaka!

Augusztus 1., csütörtök

20.00 Djabe-koncert a miskolci Ady Endre Művelődési Házban

Steve Hackett

A Djabe vendége Steve Hackett, a Genesis gitárosa lesz. A Djabe zenekar vezetőjét és alapítóját, Égerházi Attilát 20 éves barátság és munkakapcsolat fűzi Steve ­Hacketthez, a Genesis gitárosához.

Augusztus 2., péntek

20.30 Rúzsa Magdi koncertje a Tokaji Fesztiválkatlanban

Rúzsa Magdi

Rúzsa Magdi Máté Péter-, Artisjus- és kétszeres Fonogram díjas énekesnő. Rúzsa Magdi pályája 2006 óta töretlenül ível felfelé. Többszörös arany- és platinalemezes, valamint díjak és elismerések tulajdonosa. 2007-ben az Eurovíziós Dalverseny 9. helyezettje és szerzői különdíjasa volt. 2013-ban az Egyszer, a Szerelem, 2014-ben a Nélküled és az Ég és föld, 2015-ben az Április és a Tejút, 2016-ban az Érj hozzám és a Jel, 2017-ben az Éden és a Mosd fehérre, 2018-ban a Légzés és az Aduász című dalok nagy slágerek lettek, s ez tovább növelte, erősítette az énekesnő népszerűségét. 2018 februárjában másodszor adott 20 ezer ember előtt dupla koncertet a Budapest Arénában.

22.00 Hódítás Éjszakája Garden a miskolci Rockwell Klubban

Ismét egy éjszaka, amikor főszerepbe kerül a hódítás, és a csábítás nem ismer korlátokat! Fellépők: Nia Even, Regan. Rezidens: Mártonboy.

Az 1992-es születésű Nia Even dj-­pályafutását 2011-ben kezdte, melyet legtöbb magyar női dj kollégáitól eltérő módon nem előzött meg playmate-karrier. A szakmát olyan neves magyar dj-ktől tanulta, mint Junior és DJ Newl. Zenei stílusát főképp az EDM, a House és az Electro House jellemzik. Nia lélegzetelállító megjelenése, vadító tánca és páratlan előadásmódja változtatja fellépését olyan show-műsorrá, mely bármely közönséget lázba hoz. A magyar gyönyörűség az elmúlt években bejárta szinte egész Magyarországot, beleértve olyan több ezer fős fesztiválokat is, mint pl. az East Fest vagy a Víz Zene Virág Fesztivál, ahol egy line-upon hallhattuk Chris Lake-kel. Emellett fellépett már Franciaországban, Németországban, Ausztriában, Romániában, Szerbiában, Ukrajnában és rendszeres vendég Szlovákiában. 2015-ben dj-karrierje mellett szerepelt a legnagyobb magyar kereskedelmi tv-csatorna, az RTL Klub egyik legnézettebb műsorában, az Éjjel-nappal Budapestben is. A fiatal dj szépség népszerűsége napról napra gyarapszik, így a következő években jó eséllyel hódítja meg Európa után a többi kontinens közönségét is.

Augusztus 9., péntek

21.30 Kowalsky meg a Vega-­koncert a kazincbarcikai Csónakázó-tónál

Előzenekar 20.00-tól az Eleven.

A Kowalsky meg a Vega magyar rockközpontú együttes. Korai időszakában csak a funk rock műfajt erősítette Magyarországon, hiphop stílusú énekkel fűszerezve, mostanában vegyesebb és populárisabb tematikájúra váltott. A zenekar frontembere Kowalsky (Balázs Gyula), Vega viszont nem az együttes tagja, és nem is a vegetarianizmust szimbolizálja (noha Kowalsky valóban vega), hanem Vincent Vega, a Ponyvaregény egyik szereplője előtt tiszteleg. A zenekar zenéjének ars poeticájául az élet értelmének keresését állítja. Az együttes énekese, frontembere, dalszerzője Balázs Gyula, becenevén Kowalsky 1992-től 2007-ig, és 2010-től újra a Black-Out nevű rockzenekar énekese. Ezalatt 1999-ben Jávorszky Bélával megalapította saját zenekarát, a Kowalsky meg a Vegát. Ezután Juhász Róbertet keresték meg, hogy segítsen keretet adni a formálódó daloknak. Újvári Péter és Temesi Bertalan rövidesen csatlakozott hozzájuk. Összeállt az eredeti VEGA-ötösfogat. Első lemezük 2003-ban jelent meg Pimasz grimasz címmel. Cha-Cha 2005-ben technikusként csatlakozott az együtteshez, majd 2006-tól szólógitáros lett. Jimmy nem sokkal a Vegasztár című album megjelenése után csatlakozott az együtteshez. Sóder pedig 2008 elején társult a zenekarhoz.

Augusztus 10., szombat

22.00 Wellhello koncert a kazincbarcikai Csónakázó-tónál

A Kolorfesztivál 7.0 programja

A Wellhello tagjai a formáció megalakulása előtt is ismertek voltak. Fluor Tomi országos hírnévre a 2010-ben megjelent Lájk című albumával tett szert, melyben elsőként dolgozott együtt SP-vel, a Party arc című dalban, majd ezt a pozícióját tartotta meg az album többi nagy slágerével, a Lájk-kal és a Mizu-val. A Wellhello előtt Diaz is ismert dalszerző volt, együtt dolgozott már többek között a Hősökkel, a Halott Pénzzel és Éder Krisztiánnal is. A két tag elsőként 2006-ban találkozott Balatonalmádiban az Animal Cannibals táborában. Elmondásuk szerint ezt követően több évig nem is beszéltek, majd Fluor volt az aki a 2010-es albuma egyik száma miatt felkereste Diazt, így Köpköde (Partyállat rap) című dal lett az első közös munkájuk. A Wellhello első megjelent daluk a Rakpart volt, amely már első nap a iTunes listájának első helyén nyitott, majd pedig a Mahasz több listájának, mint például Single (track) Top 40-nek is, az első helyére került.

Augusztus 31., szombat

20.00 Margaret Islands koncert a Tokaji Fesztiválkatlanban

A Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint alapította Margaret Island az egyik legsikeresebb zenekar a hazai könnyűzenei palettán.

Az elmúlt évek igen mozgalmasak voltak a zenekar életében: többször zenéltek külföldön, JumoDaddy-vel és Felcser Mátéval közreműködésben ők írták az EFOTT himnuszt, számos daluk – Hóvirág, Engedd, hogy szabad legyek stb. – heteken át volt listavezető a Petőfi rádió toplistáján. ’Egyszer volt’ című aranylemezük, illetve ’Bakancslista’ c. második albumuk után 2018 szeptemberében kiadták harmadik nagylemezüket, melyen olyan előadók működtek közre, mint JumoDaddy, Monkeyneck, Áron Andris ‘Apey’, valamint Hujber Szabolcs dalszövegíró és Kemény Zsófi slammer-költő, de helyet kapott egy Gerendás Péter-Bródy János dalfeldolgozás is. A könnyed, pozitív és elgondolkodtató üzenetekkel tűzdelt popzenét játszó zenekar az akusztikus folk-poptól indulva új lemezén újfajta hangzásokkal, új hangszerekkel is kísérletezik. 2018-ban Lábas Vikit, Füstös Bálintot és Törőcsik Kristófot a Margaret Island szerzőközösségeként Junior Artisjus díjjal tüntették ki, mely a hazai zenei élet egyik legkomolyabb szakmai elismerése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában