Vihar Borsodban

2019.08.14. 20:30

Tizenhét család háza rongálódott meg súlyosan a viharban Szinben

„Tizenhét család palával fedett tetőszerkezetű ingatlanát rongálta meg a jégeső Szinben. A kár a település egész területét érinti.

Viharkár Parasznyán

A házak beáztak, tetejüket teljesen fel kell majd újítani. Egy-két lakóháznak még tart a fóliával való beburkolása, amit a katasztrófavédelem végez,” – tudtuk meg Ötvös Bálint polgármestertől.

Varbón, Kondoroson és Sajólászlófalván is károkat okozott a jégeső

„A harmadik villámárvíz sújtja idén a három települést. Varbó tekintetében ez most kisebb volt, mint az eddigiek, két-három tucat ingatlant érintett, különösen a pincéket. A helyben rendelkezésre álló homokzsákok és szivattyúzás elegendőnek bizonyult az utakon áradó víz megfékezésére. A jég azonban komoly problémát okozott, az előtetőket, palatetőket teljesen leverte. Egy ingatlanra kellett fóliát helyezni. Az útpadka sok helyen összetöredezett, az utómunkálatok és a közterületek rendbetétele folyik jelenleg,” – tájékoztatott Dr. Ignácz Dávid, Varbó, Kondoros és Sajólászlófalva jegyzője.

Rendkívüli védelmi bizottsági ülést tartott az Ongai Önkormányzat

Szerda reggel a vihar okozta károk felméréséről tanácskoztak Ongán. Néhány komolyan sérült házról tudnak, de délután még tartott a feltérképezés. Emellett felállítottak egy kilencfős önkéntes brigádot, amely a közeli Szinbe ment el segíteni a katasztrófavédelem fóliaburkoló munkájában – adta tudtul Dr. Madzin Tibor, Onga polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában