Jégverés

2019.08.15. 10:00

Sokan segítettek a jégeső után

Szerdán is folytatódott a munka Szinben, Szőlősardón és Szögligeten, ahol a keddi jégverés összesen 89 ingatlanban okozott súlyos károkat.

Fotó: Dojcsák Dávid

A településeken hivatásos és önkéntes tűzoltók, önkéntes és települési mentőcsoportok tagjai, helyi és szomszédos települések lakói segítettek a károk felszámolásában és a további károk megelőzésében. Az események során senki sem sérült meg.

Ongáról Szinbe mentek segíteni

Szerda reggel a vihar okozta károk felméréséről tanácskoztak Ongán. Néhány komolyan sérült házról tudnak, de a teljes bizonyosság érdekében délután még tartott a feltérképezés. Emellett felállítottak egy kilencfős önkéntes brigádot, amely a közeli Szinbe ment el segíteni a katasztrófavédelem fóliaburkoló munkájában – adta tudtul dr. Madzin Tibor, Onga polgármestere.

A palás házak látták kárát

„Tizenhét család palával fedett tetőszerkezetű ingatlanát rongálta meg a jégeső Szinben. A kár a település egész területét érinti. A házak beáztak, tetejüket teljesen fel kell majd újítani. Egy-két lakóháznak még tart a fóliával való beburkolása, amit a katasztrófavédelem végez” – tudtuk meg Ötvös Bálinttól, Szin polgármesterétől.

Az új cserepek élték csak túl…

Holló István szőlősardói polgármester így emlékezett: „kedd délután 3 óra után jött a jégverés, ami 40 lakóházat érintett a településen. Azonnal munkához láttunk. A környéken lévő Tigép készséggel állt rendelkezésünkre, adtak fóliát, lécet. Hajnalig dolgoztunk. Olyan vihar jött éjjel, hogy a munkát abba kellett hagyni. Reggel kezdtük újra. A tűzoltóság három egységgel érkezett. Legelőször a lakóépületeket fedtük le fóliával. A kár igen nagy. A palatetős házakon egyáltalán nem maradt fedél. A cserepes házakon is csak az új cserepek élték túl a pusztítást. A falu északi részét érintette legsúlyosabban a vihar…”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában