Szalszend

2019.08.02. 14:30

Nem felejtik el az elszármazottakat

Szalaszenden is össze­gyűltek ünnepelni a szülőföldjüket.

Buzafalvi Győző

Dr. Hörcsik Richárd, dr. Tóth István, dr. Túrós András és Csóra György

Fotó: Buzafalvi Győző

„Van egy kapocs, ez pedig a szülőföld, ezen belül is Szalaszend, mindig gondol ránk, rátok. Ezt jó tudni, bárhová is kerül az ember” – hangzott el július 27-én a harmadik szalaszendi elszármazottak találkozóján. Dr. Tóth István, Szalaszend polgármestere köszöntötte az elszármazottakat, a szalaszendieket és külön azt a két vendéget, akik hazajárnak, mert a település díszpolgárai mindketten: dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője és dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke.

Emberi kapcsolatok

– Hagyományt teremtettünk Szalaszend életében, hiszen községünk nem felejti el az elszármazottakat – fogalmazott dr. Tóth István. – Ahogy múlik az idő, egyre fontosabbak a múltbéli és jelenlegi emberi kapcsolataink. Akik itt vagyunk, egy szóval is jellemezhetjük magunkat – szalaszendiek. Mi minden van e kijelentés mögött. Aki régen járt itthon, egyfajta elvárással érkezik Szalaszendre: külsőre rendben van-e, mindenre kíváncsi. Ez a természetes, hiszen az életünk egy bizonyos szakaszát a szülőfalunkban éltük. Bár nagyon sok még a tennivaló, törekszünk arra, hogy minden tekintetben rendben legyen a falu. Lépésről lépésre tudunk haladni. Gazdálkodásunk jó, minden költségvetési évünk pozitívummal zár a pénzügyi fegyelmünknek köszönhetően. Szalaszendnek nincsenek anyagi gondjai. Megvalósult a hivatalfelújítás pályázati forrásból. Jelenleg pályázunk bölcsődeépítésre, belterületi útfelújításra. Keressük a kastélykorszerűsítés forrásait is. Önkormányzatunk pénzügyileg támogatja a helyi civil szervezeteket, alapítványokat. A SzIKE gondozásában bővült a falumúzeum – újságolta a polgármester.

Ezután dr. Tóth István elismeréseket adott át a Szalaszendért kiemelkedő munkát végzőknek, díjat kapott: Kalecsár Józsefné, Zádori Lajosné, Tóth Józsefné, Varga Lajosné, Kiss Józsefné, Bacsó Béláné, Agócs Tiborné, Vágán Tibor, Kohl István, Nagy József és Ónodi Gusztáv.

A bemutatók és műsorok után állófogadással és beszélgetéssel egybekötött megvendégeléssel fejeződött be a program a Hönig-kastély házasságkötő termében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában