Egészség

2019.08.23. 07:30

Miről árulkodik a különböző típusú emberek szájformája?

Párválasztáskor szexuális vonzerőként is működhet.

A mosoly sok mindent elárul

Forrás: Dreamstime

A szem után közvetlenül a szájra pillantunk a legtöbbet, ez az a szervünk, ami még önkéntelenül vonzza tekintetünket. Különösen beszélgetés közben kerül a figyelmünk középpontjába, de gyakran vizsgáljuk alakját, nagyságát, színét akkor is, ha nem nyílik szóra a partner szája. Párválasztáskor szexuális vonzerőként is működhet.

A mai korszerű orvosesztétikai beavatkozásnak köszönhetően ajaktöltéssel alakítható a száj formája, nagysága – tudjuk meg dr. Szobeczki Zsolt bőrgyógyász, kozmetológustól. Az ajkak teltsége, a száj nagysága és alakja az arc formájához és a karakteréhez idomulva ideális esetben harmóniában van, arányos a többi érzékszervvel. Bár mindegyik kultúrában más és más a divat, itt, Európában úgy tartják, hogy az ideális száj se nem túl pici vagy vékony, sem túl széles vagy vastag, viszont kellőképpen telt és piros – teszi hozzá a szakember.

Kifejező

A nagy száj érzelmi túlfűtöttséget és szellemi szabadságot sejtet, egy bátor, sokszor szívós, harcias jellemet. Ha nemcsak nagy, hanem aránytalanul széles is az a száj, akkor vakmerőség és durvaság, irányíthatatlanság és megváltozhatatlan szabadságvágy is fölmerülhet. Ugyanakkor a nem széles, de nagy ajkak esetében nagylelkűségre, bőkezűségre, őszinteségre számíthatunk tulajdonosától. A vastag, húsos száj érzékiségre, érzelmi gazdagságra utal, és úgy általánosságban is ösztönösen nagyobb az illető szexuális étvágya. Hozzá kapcsolódó fogalmak még a luxus, ragyogás, kényelem. A közepesen vastag, telt ajkak hűséges embert sejtetnek, egészséges érzelmi életre és értelmi fejlettségre következtetnek.

Jellemvonások

A kis száj utalhat takarékosságra, megfontoltságra, csendes, félénk, erkölcsös lehet a tulajdonosa. Ha a pici száj telt ajkak­kal párosul, romantikus, sok esetben a kelleténél mimózább lelket is takarhat. Viszont, ha kicsi és mellette még keskeny is, akkor mohóságra, kegyetlenségre is következtethetünk az egyénnél. A vékony, “pengeszerű” száj alattomos, szigorú, komoly jellemvonásokra vall, nők esetében még frigiditással is összekapcsolják, férfiak esetében pedig kifejezetten hideg, racionális, megfontolt jellem jelölője lehet.

Borús vagy vidám

A lefelé ívelő száj pesszimista, komoly, kritikus, de akaratos, követelőző, bizalmatlan és állhatatlan ember mutatója. Ennek ellentéte, a fölfelé ívelő száj vidám, barátságos személyt sejtet, de lehet frivol, megbotránkoztató viselkedésű is az egyén. Akinek nyitva van sokszor a szája, nem zárja össze, amikor nem beszél, következtethetünk az intelligencia hiányára is. Az előreugró, lefelé görbülő száj gonoszságról, kegyetlen hajlamról árulkodhat, míg ha az előreugró alsó ajak telt, a felső keskeny, kicsapongó, könnyelmű, szélsőséges kéjvágyú egyént jelölhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában