Miskolc

2019.08.23. 15:00

Milliárdos ingatlanfejlesztési program a miskolci nyomortelepek helyén

Alakszai Zoltán a Fidesz KDNP polgármester-jelöltje sajtótájékoztatót tartott a Mésztelep utcai romos társasház bontásának megkezdése előtt, ahol ismertette, hogyan lesz Miskolc 2030-ra Magyarország legbiztonságosabb megyei jogú városa.

Nagy-Hankó Krisztina

Milliárdos ingatlanfejlesztési program a miskolci nyomortelepek helyén

Fotó: Vajda János

Mint mondta, Kriza Ákos programjában elsőként szerepelt a fészekrakó lakások rendbetétele, illetve a nyomornegyedek felszámolása. Ezzel a programmal 2014 óta csaknem 300 lakást számoltak fel a nyomornegyedekben, amelyet mindenképpen folytatnak – hangsúlyozta. Egy városrehabilitációs program alapjait teremtik meg ezzel, és egyben szolgálják Miskolc közbiztonságát. Továbbá várják, hogy a magántőke befektetéseket kezdjen.

 

Miskolcon 2010 előtt közel 13 000 bűncselekmény volt, ez közel a negyedére csökkent. Természetesen most is előfordulnak incidensek, de pontosan ez az oka annak, hogy folytatni kell a kitartó munkát. A bűnmegelőzést szolgálja a jövőben a kamera rendszer bővítése is – emelte ki Alakszai Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában