Tiszabábolna

2019.08.18. 18:30

Megnyitották a bábolnai strandot

Vasárnap délelőtt átadták a közönségnek a szabadstrandi beruházás első ütemét.

Tóth Balázs

Megnyitották a bábolnai strandot

Fotó: Tóth Balázs

Hencz Zsolt polgármester a kis ünnepségen megköszönte a helyiek türelmét. Mint mondta, a hónap végéig ingyenesen lehet használni a kihelyezett játékokat, vízi játszótér, röplabda pálya épült, valamint egy gyermekmedence. A strand a következő napokban minden nap reggel 10 órától délután 18 óráig használható. Az éjszakai fürdőzés tilos, de szeretnének majd egy alkalmat, amikor villanyvilágítás mellett lehetőség lesz rá. A következő napokban még kisebb pótlások lesznek, például búvárok bójákat, illetve sulyomfogó hálót helyeznek ki.

Elkészült a gát túloldalán a strandfoci pálya és a játszótér. Előbbit bővítik majd mobil lelátóval és kispadokkal, az ígéretek szerint jövőre tornákat rendeznek majd.

 

Augusztus 31-e után indul a strandfejlesztés második üteme, ahol a kiszolgáló épületek, az öltöző, a vizesblokk, a büfé és a parkoló fog elkészülni. Ezzel párhuzamosan zajlik majd a belső kikötő építése. Az egész komplexum befejezése és hivatalos átadása 2020. május végére várható. Bíznak abban, hogy jövőre lesz újabb pályázat és lehetőség lesz újabb fejlesztésre.

A faluban szeptember 7-én második alkalommal rendezik meg a Tiszabábolnai Élménynap és Nyitott Porták elnevezésű napot csónakázással, horgászással, kiállításokkal, koncertekkel és gasztronómiai programokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában