Woodstock Dubicsányban

2019.08.12. 11:00

Ez volt Woodstock, 50 éve

Emléknappal és kiállításokkal idézik meg Dubicsányban az ötven évvel ezelőtti nagy hírű fesztivált.

Tajthy Ákos

Török Ádám és a Mini Dubicsányban

Forrás: Magtár Galéria

A Woodstock 50 című kiállítás megnyitójával vette kezdetét augusztus 1-jén a 7. Kolorfesztivál. A programot Fignár Zoltán szervezte, aki korábban évekig a saját udvarán rendezett fesztivált, ebből nőtt ki a Magtár fesztivál, ami helyet adott az emlékprogramoknak.

Fignár Zoltán a kiállítás megnyitója kapcsán elmondta, a felkért 15 kortárs művész mindegyike szinte azonnal igent mondott a felkérésre, mindössze ketten nem jelentek meg művekkel a tárlaton, amely ingyenesen megtekinthető a dubicsányi Magtár udvaron augusztus 20-ig, ahol a szervezők szívesen fogadják a felajánlásokat a kiskapudi állatmenhely számára.

Plusz zene

A kiállításhoz kapcsolódott egy Woodstock 50 emléknap is, ahol újabb dokumentumfotókkal idézték meg a beatkorszak legendás fesztiválját, illetve a Woodstock filmet is levetítették, a zenei programról pedig a Fekete-Tomor-Móré Trió, valamint Török Ádám és a Mini gondoskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában