Kazincbarcika

2019.08.13. 12:30

Életet mentettek

A hatóságok összehangolt munkájának köszönheti életét a kazincbarcikai férfi.

Tajthy Ákos

Áramütöttet élesztettek újra (illusztráció)

Forrás: Dreamstime

Közösen mentettek életet múlt hétvégén a kazincbarcikai mentők, rend­őrök és a helyi önkormányzati rendészet munkatársai. A baleset a Csók István úthoz közel eső garázssoron történt, ahol egy férfi fűnyírójavítás közben szenvedett áram­ütést.

– A helyi mentőállomás munkatársai érkeztek először a helyszínre, akik meg is kezdték a férfi újraélesztését. Ezt követően kapott értesítést az egyik rendőr-rendész járőrpáros, hogy biztosítsák a helyszínt – mondta el az Északnak a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője.

A járőrök végig segítettek

Vincze Csaba szerint elkélt a segítség, biztosítani kellett ugyanis a helyszínre érkező mentőhelikopter leszállóhelyét. A sérült állapotának stabilizálását követőn a férfit a mentőszolgálat kórházba szállította.

– Mivel a helikopter a helyszíntől távolabb tudott csak leszállni, a mentőorvosok biztonságosabbnak látták a mentőautót, a járőrpáros viszont az egész mentési folyamatban segédkezett az egészségügyi szakembereknek – hangsúlyozta a rendészet vezetője.

A 2015 júniusa óta működő Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet életében egyébként nem ez volt az első eset, hogy a mentősöket segítették. A helyi mentőállomás munkatársai pedig többször is tartottak életmentő tréningeket a rendészeknek, akik az elsajátított tudásnak köszönhetően sok bajba jutott embernek segítettek már az észak-borsodi járásszékhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában