újabb harc

2019.07.08. 17:30

Tovább folytatódik az intenzív szúnyogirtás

A múlt hetihez hasonló intenzitással folytatódik a szúnyogok permetezése.

Tajthy Ákos

Most ott irtanak, ahol korábban még nem jártak, vagy ahol az előző akció nem volt sikeres

Fotó: Kozma István

További hatvanhárom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen folytatódik a héten a minden eddiginél nagyobb szúnyoggyérítési akció – jelentette ki lapunk érdeklődésére Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A légi és földi gyérítést azokon a területeken végzik, ahol korábban még nem jártak, vagy ahol az előző akció nem volt sikeres.

– A rovarszakértők javaslatai alapján zajlik az irtást. A permetezést követően újból felmérik az adott területet, és ha eredménytelen volt az akció, megismételjük azt – részletezte.

Hétfőn Sajószentpéteren, Szirmabesenyőben és Mezőcsáton légi, míg Alsóberecki, Aszaló, Bánréve, Berente, Bodrogolaszi, Dubicsány, Felsődobsza, Girincs, Hejőkürt, Hernádkércs, Hét, Kesznyéten, Kiscsécs, Kiskinizs, Mezőcsát, Múcsony, Olaszliszka, Oszlár, Putnok, Sajógalgóc, Sajókaza, Sajónémeti, Sajópüspöki, Sajóvelezd, Sárazsadány, Serényfalva, Szegi, Szegilong, Szentistvánbaksa, Szuhakálló, Tiszalúc, Tiszapalkonya, Vadna, Vajdácska, Vámosújfalu és Viss területén földi irtást végeztek. Kedden Borsodivánka, Tiszabábolna, Tiszadorogma, Tiszakeszi, Tiszavalk, és Tiszatarján felett, valamint Abaújkér, Alsódobsza, Garadna, Hernádbűd, Hernádszentandrás, Hernádvécse, Ináncs, Megyaszó, Méra, Novajidrány, Pere, Sóstófalva, Újcsanálos, Zsujta, Ároktő valamint Négyes területén folytatódott a munka. Végül szerdán Borsodivánka, Felsőberecki, Sárospatak és Sátoraljaújhely felett dolgozik majd az a bizonyos repülőgép.

Van másik

Mukics Dániel hozzátette, ha valahol az időjárás miatt el kell halasztani egy-egy településen a kivitelezést, a gyérítést a pótnapon – az eredeti időpontot követő első, vagy második nap – végzik el.

A héten országosan majd négyszáz település belterületén, összesen százhuszonháromezer ezer hektáron lépnek fel a vérszívók ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában