ózdi közlekedés

2019.07.12. 10:00

Öröm az autósoknak: újra járható az ívhíd

Végre semmilyen korlátozást nem kell alkalmazni az átkelőnél Ózdon.

Marosréti Ervin

Súlykorlátozás nélkül használható az átkelő

Fotó: Marosréti Ervin

Az ózdi önkormányzat nagyságrendileg nyolc és félmillió forintot fordított a hétesi ívhíd felújítására, amely elkerülhetetlen volt a további, biztonságos közlekedés érdekében. A kéthetes rekonstrukciónak köszönhetően helyreállt a környéken az autóbusz-közlekedés, az autósok pedig ismét teljes szélességben használhatják a hidat.

Az ötvenöt esztendős múltra visszatekintő átkelő esetében a pályát egy fővárosi cég munkatársai erősítették meg, a vasból készült elemeket, korlátokat pedig az ÓVI dolgozói festették le. A kátyúzást is elvégezték, így mostantól nagyobb össztömegű járművek is használhatják a hidat. Korábban ugyanis súlykorlátozás volt életben, pontosan a biztonsági szempontok miatt.

Régi fényében

„Az a legfontosabb, hogy az elmúlt időszakban elvégzett munkálatoknak köszönhetően a híd visszanyerte régi teherbírását, így az elkövetkezendő évtizedekben az ózdiak tovább használhatják” – mondta a felújítással kapcsolatban Janiczak Dávid polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában