Hernádnémeti

2019.07.30. 12:00

Lehet eső, lehet sár,a közönség kitartott

Szombaton ismét megrendezték a Borsodi Lecsófőző Vigasságot Hernádnémetiben.

Horváth Imre

Szólt a talpalávaló

Forrás: ÉM

A rendezvénynek az időjárás ugyan nem kedvezett, azonban ez sem szegte a vigadozók kedvét, és még ha csúszással is, de minden programot megtartottak, miközben a közönség is végig kitartott.

Sokféle program

A település nagy rendezvényén szombat reggel minden csapat rendben nekilátott a főzésnek. Napközben aztán kétszer is érkezett majd egyórás eső, de a sátrak és a fedett terek alatt mindenki könnyen átvészelte, amihez az Agyagbanda szolgáltatott zenei segítséget, így vígan nótáztak a rossz időben is a résztvevők.

Bár a vigasságnak helyt adó iskola és kastély udvarán bizony akadt „némi” sár, mégis rendben elindultak a délutáni programok, a gyerekeket ugrálóvár, óriáscsúszda, arcfestés, csillámtetoválás, kézműves-foglalkozások várták, a színpadon pedig Bagaméri kvízjáték fagyi nyereményekkel, Csiribiri gyerekműsor és Republic-emlékműsor következett. Köszöntőt mondott Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke, illetve dr. Orosz Zsolt, Hernádnémeti polgármestere. Az iskolában közben helyi alkotók festményeiből, rajzaiból, fotóiból nyitott tárlat volt látogatható, amelyre bárki küldhetett a munkáiból.

Népes közönség és nagy ováció fogadta a Harc és Táncművészeti Sport Egyesület helyi világbajnok show-táncosait, a bemutató alatt azonban ismét leszakadt az ég, de az eső elálltával ott folytatódott a műsor, ahol félbeszakadt, majd következett még zenés áhítat és a Miskolci Illés Emlékzenekar koncertje, közben pedig a lecsófőző verseny díjait is átadták. Lehoczki Évi, a vigasság műsorvezetője meg is jegyezte: nem látott még olyan programot, ahol az eső ellenére ilyen kitartó lenne a közönség. Így nem is kérdés, hogy lecsófőző vigasság lesz jövőre is, de a szervezők legközelebbre azért jobb időt várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában