Hello Wood

2019.07.22. 18:21

Körbeölelték fával a vámosújfalui fát

A Hello Wood csapata egy pihenőterületet alakított ki a településen.

Bánhegyi Gábor

Új pihenő

Fotó: Ádám János

A Hello Wood csapata arra vállalkozott, hogy az ország építészeti egyetemeit összefogva négy év alatt a Tokaji történelmi borvidék mind a 27 települését meglepjék egy általuk kigondolt és megvalósított alkotással.

Idén a Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési Karának csapata egy patakparti fát körülölelő, S alakú parkot hozott létre Vámosújfaluban, amely a közelben található „érzékek kertjével”, a település különleges közösségi pihenőhelyével lép izgalmas párbeszédbe. A vonalvezetés, illetve a forma térbeli játéka mellett a helyi lakosok által felajánlott növényeknek is kiemelt szerep jut, ahogy a fenntarthatóság is létfontosságú eleme a tervnek.

 

– Minden új alkotóötletnek örülünk, amivel a településünket szépítik – mondja Jadlóczki Lajos, Vámosújfalu polgármestere. – A lakók olyannyira magukénak érzik az egyetemisták által épített pihenőt, hogy már a megépítés után rögtön birtokba vették, és azóta is használják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában