Multimédia

2019.07.21. 19:00

Digitális közvetítő vásárló és termelők közt

Magyarországon nagyszerű helyi piacokat találhatunk, de csupán néhány vásárló van, akik rendszeresen látogatják őket, hiszen nem mindig egyszerűen fellelhetők, nem tudni pontosan, mikor vannak nyitva, valamint a vásárló nem lehet mindig teljesen biztos abban, hogy az ott vásárolt termék honnan származik és hogy 100 százalékban organikus-e.

Zöldségpiacon. Hamarosan applikáció segíthet vásárolni

Farmhopper a neve

Ez azonban változni fog: a Farmhopper, az EIT Digital által támogatott legújabb innovációs projekt lehetővé teszi, hogy a környezettudatos vásárló könnyen hozzáférhessen friss élelmiszerekhez, és a termelők számára is biztosítja, hogy szélesebb közönségnek mutathassák be kínálatukat, és ezzel megfelelő fizetséget kapjanak az általuk termelt árukért – írja az Agroinform.hu.

A Farmhopper digitális megjelenése (weboldal és mobilapplikáció) könnyen áthidalja ezeket az akadályokat, hiszen a rendszer alapjaként szolgáló szoftverplatform a mezőgazdasági értéklánc összes folyamatát egy helyen kezeli majd (onboarding, rendelések kezelése, fizetés és számlázás).

Digitális közvetítőként a platformon minden szükséges logisztikai információ és a kedvezményeket is tartalmazó katalógus is elérhető lesz a vásárló számára, melynek segítségével bárki gyorsan és egyszerűen kiválaszthatja kedvenc élelmiszerét és leadhatja rendelését egy biztonságos kártyás fizetési megoldás segítségével, melyet az OTP Bank bocsát a projekt rendelkezésére.

A kezdeményezés „early bird” projektként indult útnak 2018-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában