Dédestapolcsány

2019.07.26. 12:00

A zenészek is segítenek

Jövő hétfőn, azaz a villámár hófordulóján rendezik a jótékonysági koncertet.

Vikidál Gyula

Forrás: A Mobilmánia Facebook oldala

A villám­árvíz sújtotta Dédestapolcsányban keletkezett károk felszámolásáért rendeznek jótékonysági koncertet július 29-én a település művelődési házában.

Ahogyan arról annak idején részletesen is beszámoltunk, még az öregebbek sem emlékeztek olyan özönvízre, amilyen május 29-én pusztított a Bán-völgyi kis településen. Dédestapolcsányban akkor huszonnégy óra alatt 141,2 milliméter csapadék esett, ezzel új rekordot beállítva, hiszen 1998-ban ugyanezen a napon Dobogókőn „csak” 84,1 millimétert mértek. Akkor lakóházakat, kerteket, közterületeket öntött el percek alatt a víz.

A hírek hallatán szinte egy időben mozdultak, hogy segítséget nyújtsanak budapesti előadóművészek, kazincbarcikai fiatalok, helyi önkéntesek és a településről elszármazott segíteni szándékozók.

A július 29-i segélykoncert a dédestapolcsányi művházban este 6-kor kezdődik, közreműködői Vikidál Gyula, Heller Tamás, Vörös István, Bor Viktor, Ladinek Judit, Dorogi Barbara, Kósa Dénes, Komáromi Pisti, a barcikai Irinyi János Református Oktatási Központban működő Zenei Tehetséggondozó Műhely, a ZTM Group.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában