nemzetközi sikerek

2019.07.31. 20:30

A Miskolci Egyetem az innovációs házépítő világverseny élmezőnyében

A Miskolci Egyetem csapata 4 díjat nyert a Solar Decathlon Europe elnevezésű rangos, nemzetközi egyetemi hallgatók innovációs házépítő-versenyén.

A Hungarian Nest+ projekt

Forrás: sde2019.hu

A Solar Decathlon innovációs verseny célja, hogy a zöldtechnológiák népszerűsítése és innovatív fejlesztések mellett szorosabb kapcsolatot hozzon létre az egyetemek és a piaci szereplők között. A versenyzők feladata a fenntarthatóság szempontjait figyelembe vevő, kizárólag napenergiát felhasználó, energiahatékony, környezettudatos és könnyűszerkezetes lakóépület megtervezése, felépítése.

A versenysorozatnak Magyarország először lehetett házigazdája. A 17. alkalommal megrendezett nemzetközi házépítő versenyen 10 csapat közel 400 versenyzője vett részt. Két magyar érdekeltségű formáció is lehetőséget kapott: a Miskolci Egyetem vezetésével induló „SOMEshine” csapatot partneregyetemek hallgatói és oktatói erősítették, akik a Pécsi Tudományegyetemről és az algériai Blidai Saad Dahlad Egyetemről érkeztek.

A Miskolci Egyetem Hungarian Nest+ elnevezésű projektjének keretében környezettudatos szempontok alapján kreatív és innovatív technológiai újítások alkalmazásával alakítottak át egy idejétmúlt, korszerűtlen „Kádár kockaházat”, hogy a felújított építmény immár megoldást kínáljon a fenntartható, energiatudatos és ökológiai lábnyom nélküli lakóingatlan létrehozására.

A Hungarian Nest+ projekt nemzetközi sikerrel zárult, hiszen az építészeti kategória 2., és az energiahatékonysági kategória 3. helyezését is megszerezte, illetve elnyerte az ÉVOSZ (Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége) és a közösségépítési különdíjat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában