Sajószentpéter

2019.06.24. 13:00

Európa bajnokságra készülnek a mazsorettek

Nagyon jó eredményt értek el a „gyöngyszemek” az országos versenyen.

Horváth Imre

Hamarosan az Európa-bajnokságra utaznak

Forrás: A mazsorett csoport fotója

Július 4-7 között rendezik meg a Zágrábban a XVI. European Majorette Sport Championshipet, vagyis a mazsorett európa bajnokságot, amelyen a Sajószentpéteri Gyöngyszem Mazsorett Csoport kilenc produkcióval is kvalifikálta magát!

Kiemelkedő teljesítmény

Április 6-án, tatabánya adott otthont az V. Országos Mazsorett Bajnokságnak, amely egyben az idei horvátországi Európai Bajnokság kvalifikációs versenye is volt. A sajószentpéteriekkel együtt közel 280 versenyzőt felvonultató eseményen 16 csapat mellett számos egyéni induló is bemutatkozott, így összesen 174 produkcióban gyönyörködhettek a nézők. A Gyöngyszem mazsorettek összesen három arany és három ezüstérmet szereztek, illetve a végső értékelés szerint három bronz minősítésű koreográfia is (így összesen kilenc produkciójuk) tovább jutott az Európai Bajnokságra.

Végül az időkereteket és a lehetőségeiket is figyelembe véve hét produkció „utaztatásáról” döntött a csoport, amely így is azt jelenti, hogy az összes gyerek ott lesz az európa bajnokságon.

– 13 koreográfiával indultunk az országos bajnokságon, ebből kilencet sikerül kvalifikálni. Ez hatalmas eredmény, főleg annak függvényében, hogy mi nem művészeti egyesületként működünk, mint más csoportok, hanem szakkörként a művelődési házban – mondja Sztofán Zsuzsanna, a csoport vezetője, felkészítő tanára, koreográfusa.

A csoport 21 éve alakult, azóta a harmadik, negyedik generációs fiatalok alkotják, két csoportban: senior, vagyis 14 felettiek és cadett, vagyis 8-14 év közöttiek – összesen harmincan. A csoport 2015-ben a Brno-ban megrendezett EB-n már szerepelt korábban jó eredménnyel, most ezt szeretnék még tovább javítani.

Anyagilag sem egyszerű

Az akarat és a kvalifikáció azonban csak az egyik dolog, Zágrábba utazni, a szállást fizetni, a ruhát varratni, az étkezési költséget és a nevezési díjat kifizetni nem kis anyagi terhet ró a a szülőkre, akik ennek ellenére is egyöntetően támogatták a csapat szereplését az Európa Bajnokságon.

– Az önkormányzat felajánlotta az utazási költség finanszírozását, ami nagy segítség, és amit köszönünk szépen! – tette hozzá Sztofán Zsuzsanna. Emellett még szívesen fogadnak anyagi támogatást, ha valaki segíteni szeretne, az a Sajószentpéteri Gyöngyszem Alapítvány következő számlaszámán teheti meg: 11734004-20528728-00000000

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában