Árvíz

2019.06.24. 19:20

Száz üdülőben is beavatkoztak a tűzoltók

Éjjel, nappal dolgoztak a mezőkövesdi tűzoltók a város üdülőterületén.

Tóth Balázs

Zsórifürdőn nagyjából száz ház pincéjébe, garázsába tört be a víz vasárnap este 11 óra után az Ostoros-patak felől. Vasárnap délután Ostoros és Novaj környékén is hatalmas eső esett, a patakok pedig rengeteg vizet szállítottak. Az üdülőterület több utcáját víz borította, de elég változó volt, mely portákra folyt be az iszapos lé. A kár üdülőnként több százezer forint is lehet, volt, ahol gáztűzhely, hűtő, bútorok mentek tönkre. Egy idős asszony elmondta, ő lent alszik és a bugyogó hangra lett figyelmes. Fiatalemberek segítettek neki kijönni. Mások elmondták, ők tegnap hazamentek, s ma értesültek a bajról, így visszajöttek takarítani. Voltak, akiket szomszédjaik értesítettek hajnalban, egy idős pár ma füvet nyírni érkezett, de udvarukat tíz centi víz borította és a pincéjük is megtelt. Több nyaralóépület gazdája viszont még nem ért a helyszínre.

 

Az ottaniak szerint nyolc éve a terület másik felét öntötte el az ár, de ott árkot vájtak, kis gátat építettek, így most az észak-keleti részen nem volt probléma. Vélekedések szerint most az is gondot jelentett, hogy a szennyvízhálózat kiépítésekor több áteresz megrongálódott, eltömődött, ezek most nem tudták rendesen ellátni feladatukat. Egy munkagép éjjel gázvezetéket vágott át, amikor egy árkot próbált meg mélyíteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában