Árvíz

2019.06.24. 19:20

Száz üdülőben is beavatkoztak a tűzoltók

Éjjel, nappal dolgoztak a mezőkövesdi tűzoltók a város üdülőterületén.

Tóth Balázs

Száz üdülőben is beavatkoztak a tűzoltók

Fotó: Tóth Balázs

Zsórifürdőn nagyjából száz ház pincéjébe, garázsába tört be a víz vasárnap este 11 óra után az Ostoros-patak felől. Vasárnap délután Ostoros és Novaj környékén is hatalmas eső esett, a patakok pedig rengeteg vizet szállítottak. Az üdülőterület több utcáját víz borította, de elég változó volt, mely portákra folyt be az iszapos lé. A kár üdülőnként több százezer forint is lehet, volt, ahol gáztűzhely, hűtő, bútorok mentek tönkre. Egy idős asszony elmondta, ő lent alszik és a bugyogó hangra lett figyelmes. Fiatalemberek segítettek neki kijönni. Mások elmondták, ők tegnap hazamentek, s ma értesültek a bajról, így visszajöttek takarítani. Voltak, akiket szomszédjaik értesítettek hajnalban, egy idős pár ma füvet nyírni érkezett, de udvarukat tíz centi víz borította és a pincéjük is megtelt. Több nyaralóépület gazdája viszont még nem ért a helyszínre.

 

Az ottaniak szerint nyolc éve a terület másik felét öntötte el az ár, de ott árkot vájtak, kis gátat építettek, így most az észak-keleti részen nem volt probléma. Vélekedések szerint most az is gondot jelentett, hogy a szennyvízhálózat kiépítésekor több áteresz megrongálódott, eltömődött, ezek most nem tudták rendesen ellátni feladatukat. Egy munkagép éjjel gázvezetéket vágott át, amikor egy árkot próbált meg mélyíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában