jóvátételi program

2019.06.18. 17:30

Rabok készítették a kórházi bútort

A kis betegek gyógyulását, kényelmét szolgálják a berendezési tárgyak.

Horváth Imre

A színes bútorok vidámságot lopnak a kórház falai közé. Képünkön Gulácsi Cintia ápoló

Fotó: Ádám János

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) jóvátételi programjának részeként új bútorokat készítettek a fogvatartottak, amelyeket a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gyermekegészségügyi központja kapott meg a napokban.

Nagy odafigyeléssel

A bútorok átadásáról, a programról sajtótájékoztatón számolt be a szervezet, illetve a kórház hétfőn, ahol elsőként dr. Révész János, a kórház főigazgatója mondott köszönetet, elmondva: a cégek, vállalkozások mellett közintézmények, közszervezetek is megjelentek a kórház számára adományozók között. Példaként említette, hogy a Magyar Honvédség kórtermeket festetett ki, míg a Miskolci Törvényszék munkatársai jótékonysági futóversenyen vettek részt.

 

Orosz Zoltán bv. alezredes, a büntetés-végrehajtási szervezet szóvivője elmondta, a Budapesti Faipari Termelő és Kereskedelmi Kft.-nél készítették a bútorokat, a fogvatartottakra természetesen felügyelnek a munkavégzés alatt, a biztonsági előírások betartásával dolgozhatnak. A szervezetnek 12 gazdasági társasága van, valamennyi 100 százalékos állami tulajdonban. Azoknak a fogvatartottaknak, akik valamilyen szakmában jártasak, gyakorlati helyet tudnak biztosítani.

– A legtöbben gyerekes szülők, akik ezeken a bútorokon dolgoztak, nagy odafigyeléssel készítették azokat, s úgy voltak vele, hogy a társadalom egy szegletének tudnak ezzel kedvezni, örömet szerezni.

Szeretnék jóvá tenni

A fogvatartottak közösségi jóvátételi programjáról szólt Szeidl Tamás ezredes, a megyei büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka. Mint elmondta: hat fogvatartott részvételével elindult egy program, amelynek keretében a kórház kertjét, parkját tartják karban. A feladatra önként jelentkeztek, mert szeretnék jóvátenni valamilyen módon a társadalomnak azt a kárt, amit okoztak.

Breitenbach Sándor, a kórház műszaki igazgatója elmondta, egy nagyobb méretű tárolószekrényt, tizenkettő betegágy melletti éjjeliszekrényt és nyolc pelenkázóágyat kaptak. Külön öröm, hogy a bútorokat színesre készítették, így vidámságot lopnak a kórházi környezetbe, ami nagyon fontos, mert ha a gyerekek otthonosabban érzik magukat, akkor könnyebben is gyógyulnak. A kórház nevében köszönetet mondott az ajándékokért, és a további együttműködés kapcsán reményét fejezte ki dr. Soós Andrea, az Akut és Sürgősségi Gyermekosztály osztályvezető főorvosa és dr. Szűcs Ildikó, a Koraszülött-Újszülöttpatológiai Osztály osztályvezető főorvosa is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában