szúnyogok

2019.06.20. 19:00

Miskolcon is elkezdték a légi szúnyoggyérítést

Megkezdődött kedden este a légi szúnyogirtás Miskolcon.

Tajthy Ákos

Készülődés a permetezésre

Fotó: Kozma István

Körülbelül ezerhektáros területen végeztek légi szúnyogirtást Miskolcon kedden – az intézkedést a miskolci önkormányzat rendelte el, mivel az elmúlt hetek csapadékos, majd meleg időjárásának váltakozása miatt rendkívül elszaporodtak a csípőszúnyogok.

Örömmel fogadták

Mint írták, a bejelentések főként Hejőcsaba, Martinkertváros és Szirma lakóterületeiről, az utóbbi napokban Diósgyőr kiskertes részeiről és a belvárosból érkeztek, ezeken a területeken végezték el a kémiai, azaz a légi szúnyogirtást.

Valóban, beszámolók és tapasztalataink szerint a megyeszékhely bizonyos városrészeiben gyakorlatilag az ajtón sem lehetett kimenni anélkül, hogy tucatnyi szúnyog be ne költözött volna azonnal a lakásba. A gyérítést végző repülőgép este hat óra környékén szállt fel a miskolci reptérről, hogy aztán ő lehessen az este hőse: a róla készült fotók pillanatok alatt elárasztották a népszerű közösségi oldal helyi illetőségű topikjait.

A hozzászólások alapján szinte mindenki örült a szúnyogirtás tényének, a legtöbben még afelett is szemet hunytak, hogy a gép viszonylag alacsonyan szállt és rövid időre meglehetősen nagy zajt csapott.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság korábbi tájékoztatása szerint a folyókon levonult árhullám, az esős május és a hirtelen jött meleg miatt országos szúnyog­invázióról lehet beszélni.

Kérelmek sora

„Csak az elmúlt hetekben több száz irtásra vonatkozó kérelem érkezett hozzánk, ezek elbírálása folyamatos. Azt, hogy mikor, hol permeteznek, a katasztrófavédelem országos weboldalán, a heti programok menüpontnál lehet látni” – tette hozzá Mukics Dániel szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában