Kihívás Napja

2019.06.07. 15:33

Kihívás Napja – Díjazták a legaktívabbakat

Öt kategória legjobbjait, első három helyezettjét jutalmazta a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) az idei Kihívás Napja díjátadó ünnepségén.

A pénteki eseményen Péter Zoltán, az MSZSZ alelnöke, aki 1994 óta egyik szervezője a Kihívás Napjának, elmondta, 1991 óta, amikor Magyarország bekapcsolódott a Kanadából 1982-ben indult mozgalomba, jelentősen átalakult a rendezvény.

„Ma már nemcsak települések, hanem többek között cégek, önkormányzatok, iskolák is részt vehetnek a közös 15 perces sportolásban. Az idén 50 millió percet töltöttek együtt a nevezők” – mondta.

Salga Péter főtitkár kiemelte, hogy a díjazottak között vannak visszatérő közösségek, melyek évről évre részt vesznek és sikeresen szerepelnek az eseményen.

Ezt követően emléklapot nyújtottak át a szponzoroknak, támogatóknak, köztük a sportért felelős államtitkárnak. Szabó Tünde beszédében kiemelte, hogy már a világ egyik legnagyobb rendezvényévé nőtte ki magát a Kihívás Napja. Emlékeztetett rá: a sport Magyarországon 2010 óta stratégiai ágazat, és a kormánynak az volt a célja ezzel a döntésével, hogy mindenki sportoljon.

„A Kihívás Napja remek alkalom a mozgásra, emellett közösségformáló ereje is van, együtt küzdhetnek a szomszédok és a munkatársak is” – mondta és külön kiemelte a tűzoltókat, akiknek a képviselői szintén jelen voltak a gálán. – „Három gyermek édesanyja vagyok, de már az ő születésük előtt célul tűztem ki, hogy a 6-tól 18 éves korukig sportolniuk kell” – tette hozzá, az ünnepség után pedig az MTI érdeklődésére azt mondta, meglepte őt, hogy névre szóló díjat kapott.

„Nagyon meglepődtem, megtiszteltetésnek tartom, névre szóló elismerésben nem minden nap részesül az ember” – mondta.

Az ünnepségen emléklapot, kupát, valamint sportszervásárlási utalványt vehettek át a kategóriák helyezettjei.

A május 29-i Kihívás Napján 544 nevező – önkormányzat, tanintézmény, tűzoltóállomás, sportszervezet, munkahely és meridiántornahely – sportolt.

„Magyarország legsportosabb települése” kategória győztesei:

I. kategória: Csincse Község Önkormányzat

II. kategória: Nagynyárád Község Önkormányzata

III. kategória: Alsóörs Község Önkormányzata

IV. kategória: Nyíradony Város Önkormányzata

V. kategória: Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal

VI. kategória: Kazincbarcika Város Önkormányzata

VII. kategória: Újpest, Budapest IV. kerület

A

benevezett települések összesített lélekszáma csaknem 1,5 millió fő volt idén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában