Motoros találkozó

2019.06.19. 14:00

Jótékonykodó motorosok

Három éve támogatják a motorosok a tiszalúci fiút.

Zöldi Anikó

Fotó: Zöldi Anikó

Június harmadik hétvégéjén immár harmadik alkalommal rendezték meg a Phantom Legion Motoros Egyesület motoros találkozóját és jótékonysági rendezvényét a tiszalúci Tiszavirág Kempingben – olvashatták portálunkon. A találkozóra péntektől várták az érdeklődőket az egyesület tagjai.

 

Csütörtökön már elkezdődött a készülődés a koncertsátor felépítése, a padok elhelyezése volt a feladat. A fiúk és a lányok lelkesen készültek a másnapi megnyitóra, az este folyamán pedig családias körben ünnepelték, hogy idén is sikerült megszervezniük a rendezvényt és ismét tudnak segíteni Áronon. Péntek este már koncerteken vehettek részt a látogatók. Szombat délután pedig a vetélkedőkön volt a hangsúly. Színesebbnél színesebb feladatokat kaptak a versenyzők, akik nagyon lelkesen és minél ügyesebben próbálták megoldani azokat. Láthattunk blokk dobást, mind a fiúk, mind a lányok részéről. A női kategóriában ez a versenyszám nagy versengést hozott Timi és Joli közt, a végén Joli lett a győztes. A második feladat a kötélhúzás volt, ismét mindkét nem részt vehetett a játékban. Itt is nagyon kiélezett volt a küzdelem. A harmadik versenyszám a sörpörgő volt.

A versenyek után egy különleges dolognak lehettünk tanúi: Peti úgy érezte, hogy eljött az idő, hogy kedvesét, Anettet megkérje, hogy legyen a felesége. Nagyon megható kis beszédet hallhattunk a most már vőlegénytől, amire a válasz természetesen csakis az igen lehetett. Ezúton is kívánunk sok boldogságot a párnak! Szombat este ismét a koncerteké volt a főszerep. Vasárnap délelőtt pedig a pakolásé, mivel véget ért a rendezvény.

Pénzgyűjtés Áronnak

A fiúk immár harmadik éve támogatják Áront és családját. A kisfiú 2010 júliusában született Miskolcon, 27 hétre és 820 grammal. Rossz általános állapota és tüdőelégtelensége miatt azonnal lélegeztető gépre került. Az orvosok csupán 5 százalék esélyt adtak az életben maradásra. Túl van nagyon sok műtéten, beavatkozáson és a klinikai halál állapotán. Az élete során elszenvedett traumák miatt az izomzata annyira feszes lett, hogy csak műtéti eljárással lehetne fellazítani. Ez az egyetlen esélye, hogy elkezdődhessen rehabilitációja, megtanuljon járni, és ellátni magát. Ezt a műtétet csak Németországban tudják elvégezni, mivel csak ott vállalták, hogy Áront a műtét közben elaltatják, ezt azonban az OEP nem támogatja, így a szülőknek kell összegyűjteniük rá a pénzt. Évről évre az emelt értékű tombola összegét a családnak adományozzák, emellett a találkozó ideje alatt egy dobozt is kiraknak, hogy, aki segíteni szeretne, ily módon is megtehesse. Ez idén sem volt másképp a doboz napról napra gyűlt és gyűlt. Mint kiderült idén sokkal többen segítettek anyagilag a családon és Áronon, mint az elmúlt évben. Sajnos a műtétre még mindig kevés a pénz.

 

A rendezvényt leginkább családias hangulatban telt, mindenki vigyázott mindenkire, és rengeteg kisgyermekes családdal találkozhattunk. A legkisebbek is nagyon élvezték a találkozót és a koncerteket. Az egyesületet úgy jellemezném, mint egy nagy családot, ahol mindenkinek megvan a maga szerepe. A srácok egy összetartó csapatott alkotnak. Úgy gondolom, a velük töltött négy nap alatt betekintést nyerhettem, hogy milyen is egy ilyen nagyon különböző emberekből álló családnak a részese lenni, ahol nem ők az elsők, hanem az, hogy Áronnak minél több segítséget tudjanak nyújtani.


Segítsünk Áronon!

Aki szeretne segíteni a családnak, a Facebookon a Phantom Legion Motoros Egyesülettel kellene felvenni a kapcsolatot vagy Urbán Zsolttal, aki az egyesület elnöke és rajtuk keresztül érhető el a család.


Phantom Legion Motoros Egyesület

Az egyesület gyökerei, 2007-ig nyúlnak vissza. Akkor Barcikai Aszfalt Betyárok néven alakult az egyesület Kazincbarcikán. Phantom Legion Motoros Egyesület néven 2014-től működik. Jelenleg hét tagja és két tagjelöltje van, motoros találkozókat 2008-tól rendeznek. Idén már harmadszor rendezték meg a találkozót a tiszalúci Tiszavirág Kempingben Az időpont állandó, ugyanis tekintettel vannak a környékbeli Motoros Clubok és Motoros Egyesületek rendezvényeinek időpontjára. 2018. november 4-től Urbán Zsolt az egyesület elnöke.


Videók a motoros találkozóról:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában