Sajóivánka

2019.06.28. 10:00

Az útépítés lenne az első

A helyi infrastruktúra korszerűsítésére, fejlesztésére koncentrálnak.

Tajthy Ákos

Seszták Ottó

Fotó: Bujdos Tibor

Továbbra is az utak felújítása az egyik legnagyobb feladat a Kazincbarcika közvetlen szomszédságában lévő Sajóivánkán – mondta el lapunk érdeklődésére Seszták Ottó polgármester.

– Tavaly még csak álom volt, mostanra viszont már el is készült a községháza előtti útszakasz és a buszmeg­álló felújítása. A több mint tizenkétmillió forintba kerülő munkákat egy nyertes pályázatnak köszönhetően tudtuk elvégezni – hangsúlyozta a kis település vezetője.

A sajóivánkai úthálózat szinte egésze korszerűsítésért kiált, ezt viszont csak külső források bevonásával tudnák majd folytatni. Seszták Ottó reményei szerint találnak majd megfelelő pályázatokat, így a közeljövőben folytatódhat a munka.

Út és vízelvezető

„Régi tervünk a Munkácsy utca aszfaltozása is, amire nagyon nagy igény lenne, hiszen itt elsősorban Kazincbarcikáról és a környékről beköltözött fiatal, kisgyermekes családok élnek. Ráadásul a falusi csok elindulása óta még a korábbinál is nagyobb az érdeklődés Sajóivánka iránt, idén már több telket is eladtunk ebben az utcában.”

 

Ahogyan arról már korábban többször is beszámoltunk, a község alacsonyabban fekvő részein sokéves probléma a belvíz, mely főként akkor jelentkezik, ha a Sajó árad, vagy nagyon magas a vízállása. Erre jelentene megoldást egy új vízelvezető árok létesítése, melyet szintén hosszú ideje várnak a helyiek.

– A jó hír az, hogy erre már megvan a jogerős építési engedélyünk, és úgy néz ki, rövidesen a forrás is rendelkezésre áll majd, hiszen egy pályázaton tízmillió forintot nyertünk erre a beruházásra. Amint aláírjuk a támogatási szerződést, megkezdődhet a munka – hangsúlyozta Seszták Ottó.

Áram és kerékpárút

Most úgy tűnik, a helyi elektromos hálózat is bővül, a vezetékrendszer várhatóan novemberre éri majd el a sajóivánkai pincesort. A polgármester elmondása szerint ezzel a pincetulajdonosok régi álma válik majd valóra.

Seszták Ottó szerint a fenti fejlesztések mellett nagyban segíti majd a sajóivánkaiakat a küszöbön álló kerékpárút-fejlesztés is, melynek keretében a 26-os úttal párhuzamosan létesül majd új bicikliút Kazincbarcika és Vadna között.

„Lehetőségeinkhez mérten az üzemeltetési feladatokra, fűnyírásra, takarításra, sőt a virágosításra is erőt és időt fordítunk. Idén a lakók számára is igényelhető virágtartókat készítettünk, melyeket bárki kihelyezhet az utcájába, egy feltétellel: hogy rendszeresen locsolja, gondozza a növényeket.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában