Helyi közélet

2019.06.09. 21:35

A Kós csapata lett Miskolc legjobb iskolai minivállalata

Lezárult a szakképzési centrum diákvállalkozói versenye.

A Kós Károly Építőipari Szakgimnáziumának csapata végzett az első helyen a Miskolci Szakképzési Centrum által a tanévben meghirdetett diákvállalkozói versenyén.

A kétfordulós versenyben a tizenöt tagintézményből jelentkezett 10-11. évfolyamos tanulókból kialakított 3-3 fős csapatoknak létre kellett hozniuk saját diákvállalkozásukat. Pályázat célja az volt, a Miskolci Szakképzési Centrum tagiskoláiba járó diákok vállalkozói készségeit fejlesszék.

Mint megtudtuk, az első fordulóban egy üzleti tervet kellett elkészíteni illetve egy rövid bemutatkozó filmet kellett beküldeni. Ezeket a szakértő zsűri elbírálta és 5 csapatot juttatott a második fordulóba.

A június 6-án megrendezett második fordulón a csapatoknak egy PPT előadásban kellett bemutatni a vállalkozást megvalósíthatóság, kidolgozottság és nyereségesség szempontjai szerint. Illetve az előre megadott tematika alapján gyakorlati feladatokat oldottak meg vállalkozói ismeretek témakörben.

„Miskolc legjobb iskolai minivállalat” címet a Miskolci SZC Kós Károly Építőipari Szakgimnáziumának csapata – a Kós Épületgépészeti Kft. – nyerte el. Csapattagok: Tomkai Boglárka, Barna Kevin Kornél és Szegenyák Balázs. Felkészítő tanár: Antal Mária.

További helyezések

2.hely – Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Szakgimnáziuma Eb Éden Kutyacsősz Kft. csapata

3.hely – Miskolci SZC Fazola Henrik Építőipari és Művészeti Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája – Garden Craft Kft.

4.hely – Miskolci SZC Baross Gábor Szakgimnáziuma – Superstar csapata

5.hely – Miskolci SZC Mezőkövesdi Szent László Gimnáziuma Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma – Natural Cuki csapata

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában