borlovagrend

2019.06.16. 19:00

A bort népszerűsítik Lillafüred lovagjai

Tisztújítást tartott a megalakulásának húszéves évfordulóját ünneplő civil szervezet.

Kolodzey Tamás

A borlovagrend elnöksége

Forrás: A civil szervezet fotója

A lillafüredi István Nádor Borlovagrend napokban rendezett közgyűlésén a lovagok egyhangúlag elfogadták a tavalyi évről szóló beszámolót és megválasztották elnökségüket. Az öt esztendőre bizalmat kapott tagjaiknak az a feladatuk, hogy munkájukkal segítsék a borrend további, eddig is nagyon sikeresnek tartott működését.

Jótékonykodnak

– Az a célunk, hogy népszerűsítsük a bükki és tokaji borokat, a nagyközönség számára rendezvényeket szervezzünk, továbbá eredményes jótékonysági tevékenységet is folytassunk – mondta Czupper András, aki ismét elnyerte az elnök-nagymesteri tisztséget.

Az ötös elnökség további tagjai: Garai István, Vári László, Buksa Éva, Mészáros András.

Zsűriznek, utaznak

– Tartalmas és mozgalmasnak ígérkező nyár és ősz elé nézünk – vette át a szót Buksa Éva. – Június 15-én, szombaton borrendünk képviselteti magát a szlovákiai Borsiban tartandó Rákóczi-évfordulón, amelyen nyolc magyarországi és külhoni rend is jelen lesz. Egymást érik majd a szakmai kirándulásaink az ország történelmi borvidékeire: megyünk a Balaton-felvidékre, a Mátrába és az Edelényhez közeli Császta-szőlőhegyre is, ahol Virág Tamás lát minket vendégül, továbbá németországi, felvidéki, erdélyi és vajdasági utakat tervezünk.

Az említetteken kívül az István Nádor Borlovagrend képviseletében tagjaink számos itthoni és nemzetközi versenyen zsűritagként vesznek részt, a jövő héten például Bogácson minősítik a mintákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában