Szakma Sztár Fesztivál

2019.05.14. 17:30

Szeretni kell a vásárlót

Első nagy szakmai megmérettetésén egyből az ország negyedik legjobbja lett.

Detzky Anna

Soha nem fogja elfelejteni az izgalmat, amit a Szakma Sztár Fesztivál döntője jelentett Kohut Brigittának, a Miskolci Szakképzési Centrum Berzeviczy Gergely Szakgimnáziuma tanulójának.

– Bár lemaradtam a dobogóról, mégis örülök az eredményemnek, különösen úgy, hogy a többi indulóval ellentétben tavaly nem vettem részt az Ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén (ÁSZÉV). Tehát nem igazán volt még részem hasonló helyzetben, de szívesen emlékszem majd vissza rá – osztotta meg Brigitta.

Komoly vizsgahelyzet

Arról is faggattuk a sikeres versenyzőt, mi segítette az előkelő negyedik hely elérésében.

– Azt hiszem, a rengeteg felkészülés és a tanárok támogatása miatt tudtam idáig eljutni. Életszerű szituációkon keresztül nagyon sokat gyakoroltunk. Viszont a vizsga­drukk, amit a szóbeli feladatnál tapasztaltam, mindig meg fog maradni bennem. Szokatlannak tűnt, hogy a zsűri egyáltalán nem szólt közbe, és nem számítottam rá, hogy negyedik leszek. Az angol nyelvű résztől tartottam a legjobban, mert az összes termék nevét ismerni kellett idegen nyelven is – mesélte a kereskedő szakma sztárja.

Egyetemen sem hátrány

Nem bánta meg választását Brigitta, amikor a szakképzés mellett döntött.

– Kilencedikben még nem tudtam, hogy mi szeretnék lenni, aztán sok jót hallottam a Berzeviczyről. Örülök, hogy már középiskola után használható szakma lesz a kezemben. A képzés során több mindent kipróbálhattunk, minden nyáron gyakorlatra mentünk. Ráadásul nekem ez csak egy extra évet jelentett, amíg az OKJ-s képzések általában kétévesek. Az egyetemi jelentkezésnél is pluszpontot kapok, miközben ugyanazok az érettségi tárgyaim, mint másoknak – hangsúlyozta.

Több lehetősége van

A kereskedő sikere az emberek és a szakma szeretetében rejlik.

– Bár a kereskedelemmel kapcsolatban korábban voltak előítéleteim, de ma már tudom, hogy jól választottam. Szeretek elbabrálni az árukkal, emberekkel foglalkozni, és azt vettem észre, hogy türelmem is van hozzájuk. A Szakma Sztár Fesztivál az elismeréseken kívül állás­ajánlatokat hozott magával. Nyáron dolgozni szeretnék, és családi nyaralást tervezünk. Egyébként pedig a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karára jelentkeztem emberi erőforrások szakra – zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában